2 года назад друг принёс бутылку коньяка. Я реально думал, что это элитка, а оказалось что он сам готовил! Теперь я тоже делаю свой домашний коньяк! По вкусу один в один с Хеннеси!
Делать коньяк из водки или из самогона - это уже вам решать. Это уже не так важно, хотя отличие есть, но почувствовать эти отличия смогут только настоящие гурманы.
Рецепт домашнего коньяка
Для приготовления нашего домашнего коньяка нам понадобится:
- Две столовые ложки сушёной коры молодых побегов побегов дуба.
- Одна столовая ложка чёрного чая.
- Три столовых ложки сахара.
- Одна чайная ложка соды пищевой.
- Восемь сухих соцветий гвоздики. (обыкновенная приправа).
Берём бутыль с водкой или самогоном, у кого что есть, и все наши подготовленные ингредиенты высыпаем в бутыль. Можете для своего успокоения всё это перемешать. Бутыль закрываем герметично крышкой и ставим в тёмное место на две недели. В таких пропорциях наш домашний коньяк будет иметь насыщенный вкус. Если вам не понравится такой вкус коньяка, то вы можете добавить дуба меньше. Из своего опыта скажу, что кора дуба бывает разная, и я бы даже для первого случая уменьшил дозу коры в коньяк. Это вы сможете потом отрегулировать по своему вкусу.
Ещё можно чай брать не развесной, а пакетированный. В таком случае на бутыль водки или самогона хватит два пакетика чая.
Через две недели вы процеживаете ваш домашний коньяк, и уже чистый коньяк закатываете крышкой. Если вы конечно не собираетесь уже пить. Пить его можно уже сразу после отцеживания, но я обычно закрываю крышками и ставлю на хранение в тёмное прохладное место.
Если вы переживаете что наш домашний коньяк будет пахнуть водкой или самогоном, не переживайте. Я обычно использую домашний самогон, люблю быть уверенным в своей продукции, и после двух недель отстоя домашнего коньяка я запаха не наблюдаю. А если вы делаете запасы впрок, а не на сейчас, то вам тем более переживать не стоит.
Борщевая заправка
Очень удобно зимой - баночку маленькую открыл - и борщик за полчаса готов! Можно вегетарианский, можно на бульоне, можно на тушенке - вообще минутное дело!
Ингредиенты:
свекла 3 кг
морковь 1 кг
лук репчатый 1 кг
перец сладкий 1 кг
помидоры 1 кг
1 стакан сахара
3 ст.л. соли
1 стакан растительного масла
125 мл (половина тонкого стакана) уксуса 9%
выход: около 12 банок по 0,5 л
Приготовление:
Все овощи помыть, почистить, далее слоями уложить в таз в следующей последовательности:
Лук порезать полу- или четвертькольцами
Свеклу натереть на крупной терке (можно и на корейский лад)
так же натереть и морковь
перец порезать тонкой соломкой,
помидоры полукружками
добавить соль, сахар, уксус, масло
все перемешать и поставить на маленький огонь, как только даст сок, огонь прибавить и варить 25 минут,
разложить горячим в стерильные банки и закатать.
Зимой просто варите бульончик, заправляете капусткой, картошечкой (я варю без нее), немного провариваете и отправляете содержимое баночки, минут через 7-10 борщик готов! В конце я предпочитаю рубленный чесночок добавить прямо в кастрюльку и в тарелку побольше зелени и сметанка для желающих.
КУШАЕМ ОВСЯНКУ И ХУДЕЕМ : ДО 4 КГ ЗА НЕДЕЛЮ!
Меню на каждый день:
Завтрак: 1 тарелка овсянки (можно использовать овсяные хлопья быстрого приготовления). 2 яблока. При этом яблоки вы можете покрошить в овсянку или съесть на десерт.
Обед: 1 тарелка овсянки (можно использовать овсяные хлопья быстрого приготовления). В овсянку можно добавить 1 чайную ложку меда или сахара, 3 яблока, 100 г творога.
Ужин: 4 яблока, 200 г творога.
Через каждые три дня дополнительно к меню можно съедать до 300 г овощей. То есть 3 дня просидели на диете, и на 4-ый можете позволить себе съесть 300 г любых овощей на ваш выбор, но при этом еще и есть то, что положено по меню.
Дорогие кулинары!Чтобы не потерять рецепт, жмите "Класс!", а потом "поделиться". Так он навсегда останется на вашей стене, а кроме того - его смогут увидеть ваши друзья! И не забывайте комментировать!
Це бормотуха, одним словом венігрет-настоянка. Може вона і хороша на смак, але і близько її не можна навать навіть БРЕНДІ. Чай, Дубова кора, Сода - це інградієнти, яких категорично не повино бути у спиртному. Замість Чаю потрібно брати Шиповник, замість Дубової кори - Дубову стружку, а Соди взгалі там не повинно бути, її використовують щоб ця бажка бистріше відстоялась і освітлилась. Замість Горілки беруть, або Хорошої якості Зерновий Спирт, або перегнану другий раз Хлібну Самогонку кріпостью за 70 градусів. Але Хлібний ратифікат потрібно попередньо місяць настояти на Кардамоні, щоб убити посторонні запахи. Обов'язково сюди потрібно додати спиртовий розчин Глюкози у ампулах 20 мл/л, можна додати свіжовиатий СІК ЛИМОНУ. Настоювати потрібно не менше 3-х місяців. Тоді це можна назвати сирцем БЕРНДІ. Хороший БРЕНДІ настоюють від 2-х до 7-ми років, як і КОНЬЯК. Для КОНЬЯКА беруть виключно ВИНОГРАДНИЙ СПИРТ отриманий із хорошого вина Річної вистойки.
Ставите банку в кастрюлю с водой, подложив под дно тряпочку.На 3-х литровую банку ! ст.ложку заварки(без горки), 1 ст.л.сахара(без горки), 1 ч.л.соды и кипятите, до закипания самогона(не закрывая плотно крышкой)уйдет вся вонь..Когда выключите положите в банку траву, какая нравится(мята, мелисса,чабрец, душица,зверобой) и пусть настаивается. Можно без чая с дубовой корой, но обязательно сахар и сода.
Рецепт домашнього БРЕНДІ. Якщо маєте ВИНОГРАДНИЙ (КОНЬЯЧНИЙ) СПИРТ, то тоді це буде домашній КОНЬЯК. Готуєте напій (узвар) із Глоду (бояришника). На 3л води 2-3 стакани сушеного Глоду. Воду із ягодами довести до кипіння і дати настоятись до повнтого вичахання до кімнатної температури. Напій процідити. СКЛАД :На 3л напою із Глоду беруть : 2л Зернового Спирту (96%), 10-15 сушених ягід Шиповнику, сік 2-х свіжовижатих лимонів, 5-6 зерен Кардамону, 60-100 мл розчину Глюкози у ампулах, 1 Стакан Дубової стружки, інші спеції за бажанням. ПРИГОТУВАННЯ : у емальовану посудину (каструля, відро) виливають спирт до спирту додають напій Глоду і глюкозу, мішають міксером 5-8 хвилин , потім додають Шиповник, кардамон і Дубову стружку. Переливають слянну банку і закупорюють склянною кришкою і герметизують Скотчем горловину банки (допускається закрити капроновою кришкою). Настоювати не менше 3-х місяців, краще 1-7 РОКІВ, від цього БУКЕТ БРЕНДІ тільки ПОКРАЩУЄТЬСЯ. Після настоювання, БРЕНДІ знім...ЕщёРецепт домашнього БРЕНДІ. Якщо маєте ВИНОГРАДНИЙ (КОНЬЯЧНИЙ) СПИРТ, то тоді це буде домашній КОНЬЯК. Готуєте напій (узвар) із Глоду (бояришника). На 3л води 2-3 стакани сушеного Глоду. Воду із ягодами довести до кипіння і дати настоятись до повнтого вичахання до кімнатної температури. Напій процідити. СКЛАД :На 3л напою із Глоду беруть : 2л Зернового Спирту (96%), 10-15 сушених ягід Шиповнику, сік 2-х свіжовижатих лимонів, 5-6 зерен Кардамону, 60-100 мл розчину Глюкози у ампулах, 1 Стакан Дубової стружки, інші спеції за бажанням. ПРИГОТУВАННЯ : у емальовану посудину (каструля, відро) виливають спирт до спирту додають напій Глоду і глюкозу, мішають міксером 5-8 хвилин , потім додають Шиповник, кардамон і Дубову стружку. Переливають слянну банку і закупорюють склянною кришкою і герметизують Скотчем горловину банки (допускається закрити капроновою кришкою). Настоювати не менше 3-х місяців, краще 1-7 РОКІВ, від цього БУКЕТ БРЕНДІ тільки ПОКРАЩУЄТЬСЯ. Після настоювання, БРЕНДІ знімають із осаду , а решту добре фільтрують, розливають по пляшках та закупорюють. Все можна пригощати родичів та друзів. Гурмани п'ють вистояний БРЕНДІ із невеликих бокалів з вузеньким горлишком налитих не більше половини (1/3) вдихаючи його БУКЕТ маленькими ковтками затримуючи у роті на кілька секунд - СМАКУЮЧИ, тобто у прикуску. Хорошо виготовлений БРЕНДІ, а тим більше КОНЬЯК п'эться м'ягко і назавтра не болить голова. Звичайно потрібно мати міру.
Я Вам про натуральне і розповідаю. Більша половина горілки і вина в магазинах - фальсифікат сумнівної якості, тому їх використовувати не бажано, хіба що для примочок наружно. Да і Горілка на заводах освітляється хімічним способом - вапном. У таких випадках, за основу, найкраще використовувати Хлібний Самогон подвійного перегону із сухопарником.
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Комментарии 70