Сегодня мы расскажем не только о том, как сделать его не только сочным, но и невероятно вкусным!
⠀
1️⃣ Используйте маринад
Основа маринада может быть любой (йогурт, кефир, вода, и т.д.), главное, чтобы в нем была соль. Она "дубит" верхний слой грудки, защищая мясо от пересушивания.
⠀
2️⃣ Смазывайте грудку маслом. Оно также помогает поджарить внешний слой и сохранить влагу внутри.
⠀
3️⃣ Запекайте на высоких температурах. Так, внешняя корочка схватится быстрее, а мякоть останется сочной и нежной.
⠀
4️⃣ Дайте мясу "отдохнуть"
Заверните сготовленное филе в фольгу, а затем в полотенце и оставьте на 5-10 минут, чтобы сок внутри распределился.
⠀
5️⃣ Используйте специи, чтобы сделать филе красивым, а не белесым и блеклым. Для этого прекрасно подходят: паприка, куркума и карри.
⠀
Готовьте с удовольствием, готовьте с Saxovat!
-------------------
❓ Товуқ тўш гўштидан таом тайёрлаб, унинг қуруқ бўлиб қолганлигидан хафа бўлган ҳолларингиз бўлганми? Бугун биз бундай таомларни ҳам ширали, ҳам мазали тайёрлаш сирлари билан ўртоқлашамиз!
⠀
1️⃣ Маринаддан фойдаланинг.
Маринад асоси турли бўлиши мумкин (йогурт, қатиқ, сув ва ҳ.к.), энг муҳими, таркибида туз бўлиши шарт. У тўш гўшти юзасини ошлаб, уни қуришдан ҳимоя қилади.
⠀
2️⃣ Тўш гўштига ёғ суртинг. У ҳам устки қатламни қизартириб қовуриб, селини ичида қолдиради.
⠀
3️⃣ Юқори ҳароратда тоблаб пиширинг. Шунда устки қатлам карсилдок бўлиб, ичи эса юмшоққина ва селли бўлиб пишади.
⠀
4️⃣ Гўштга бир оз "дам беринг".
Тайёрланган гўштни зарқоғозга, кейин эса сочиққа ўраб, 5-10 дақиқага қолдиринг, шунда ичидаги сели текис ёйилади.
⠀
5️⃣ Тўш рангсиз ва оқиш бўлиб қолмаслиги, аксинча, чиройли чиқиши учун зиравор ва гиёҳлардан фойдаланинг. Бунинг учун қизил гармдори, куркума ва карри жуда мос.
⠀
Мазза қилиб тайёрланг, Saxovat билан тайёрланг!
⠀
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев