De aceea azi îți propunem rețeta pentru Gnocchi cu legume și crenvurști.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi albi;
- 300 g faină;
- crenvurști de pui de la Rogob;
- roșii și spanac sau alte legume la alegere pentru asezonare;
- sare, piper, ulei.
Metoda de preparare:
Curățăm cartofii, spălăm și punem la fiert. După ce s-au fiert bine, facem din ele pireu. Punem făina pe suprafața de lucru și facem o gaură în centru. Plasăm cartofii în centru, adăugăm sare și incorporăm făina în cartof, frământând până obținem un aluat fin din pireu și făină ce își menține forma bine.
Împărțim aluatul în fâșii lungi și subțiri. Se taie gnocchi din fâșiile de aluat obținute, la distanță de 2-3 cm unul de celălalt, și se rulează fiecare pastă de cartofi pe spatele unei furculițe, pentru a le da forma specifică. Punem pastele de cartofi să se odihnească pentru o oră pe suprafața de lucru. După ce timpul s-a scurs, fierbem gnocchi în apă, până când plutesc la suprafață.
Între timp se călesc legumele dorite pe tigaie, se adaugă crenvurștii feliați, după care și pastele din cartofi și se asezonează după gust.
Serviți cu plăcere și poftă bună!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1