Інгредієнти:
Тісто:
мука 300 г
какао 2 столові ложки
цукор 120 г
маргарин 100 г
яйця курячі 2 шт.
розпушувач тіста 2 ч.ложки
ванілін 5 г
Сирна маса:
сир 1 кг
цукор 130 г.
яйця курячі 4 шт.
крохмаль 2 столові ложки
ванілін 10 г
цедра лимона 1 ст.ложка
Макова начинка:
мак 200 г
цукор 0,75 склянки
яйця курячі 4 шт.
крохмаль 2 столові ложки
крупа манна 2 столові ложки
ванілін 5 г
масло вершкове 50 г.
В оригіналі шари робляться: тісто, сирний шар, макова начинка, сирний шар, натерте тісто.В даному рецепті трохи змінено:верхній сирний шар у вигляді кульок.
Приготування:
Борошно змішати з какао, розпушувачем, ваніліном, додати натертий на тертці охолоджений маргарин.
Яйця збити з цукром, додати до суміші борошна і какао, швидко замісити тісто. Розділити на 2 частини: одну частину поставити в морозилку, другу - в холодильник.
Добре віджатий сир пропустити через м'ясорубку, додати цедру лимона, ванілін, крохмаль.
Збити яйця з цукром і додати в сирну масу, добре перемішати.
Мак залити 1,5 склянки окропу і проварити на невеликому вогні 20 хвилин до випарення рідини.
Потім злегка остудити і перемолоти в блендері або м'ясорубці.
Жовтки розтерти з цукром, білки збити з дрібкою солі до стійких піків.
В мак додати розтоплене масло, мед, збиті з цукром жовтки, ванілін, крохмаль, манку, перемішати і ввести поступово збиті білки.
Дно і боки форми (у мене 30х30см) викласти папером для випічки, змастити олією. На дно викласти частину тіста з холодильника, розрівняти.
На основу викласти 2/3 сирної маси.
З 1/3 сирної маси скачати кульки.
На сирний шар викласти макову начинку і сирні кульки.
Зверху натерти на тертці заморожену частину тіста. Випікати при температурі 200гр 30хв, потім знизити температуру до 150-130гр і випікати ще 1 годину 10 хвилин (до сухої палички). Виймати з форми після охолодження.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1