ФОРМА 22 см
Тісто:
200гр маргарину
1 ст.л. сметани
3 жовтки
1ст.л.порошку до печива
1 ст.л горілки ( я дала коньяк)
борошна скільки забере ( тісто має бути , як на вареники)
Жовтки збити з сметаною, додати потертий маргарин, горілку, поступово додаючи муку з порошком, швидко замісити тісто, поділити на 6 частин. Відправити в холодильник на 2 год (або на ніч).
Форму застелити пергаментом ( не змащувати, бо саме тісто жирне). Розкатати одну кульку тіста, покласти в форму, зверху викласти:
-до 1 -го коржа - 1 білок збити з 2 ст л цукру + 100 гр кураги (порізати соломкою)
-до 2 -го коржа - втерти 75 гр маку +1 жовток+ ванільний цукор+ 1 збитий білок з 2 ст л цукру
- до 3 -го коржа - 1 збитий білок з 2 ст л цукру + 100 гр кришених горіхів.
Зверху накриваємо другим листом тіста, краї защипуємо, наколюємо вилкою.
Пекти при 170 гр 25-30 хв ( до золотистого кольору)
Крем : заварний.1 яйце розтерти з 4 ст л цукру, 1 пакетиком ванільного цукру і 2 ст л крохмалю ( краще кукурудзяного, як не маю кукурудзяного - то даю муку). Додати 100 мл холодного молока, 0,5 ч л лимонної цедри. Ця суміш має бути однорідною. В каструльку покласти 200 мл молока, як почне кипіти - тонкою цівкою вливаємо холодне молоко з рештою компонентів. Постійно помішуючи - довести до загустіння. Охолодити, збити з 250 гр масла ( масло кімнатної температури, заварну масу вводимо по ложці)
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев