100 գ մարգարին կամ կարագ+220 գ ջուր+1 պտղունց աղ դնել կրակին մինչև եռա ու կարագը հալվի: Հենց հալվի, կրակից վերցնել, արագ լցնել ջրի նույն բաժակով ալյուր, լաաավ խառնել ու դնել կրակին, էնքան խառնել, մինչև ամանի տակ սկսի կպնել, շերտ գոյանա: Վերցնել կրակից, հովացնել, մինչև որ ձեռքը դիմանա էդ տաքությանը, հատ առ հատ ավելացնել 4-5 ձու, կախված ձվի չափից, խմորը պետք է էնպես լինի, որ գդալից կախվի, բայց չծորա, կարևոր է: Խմորը ցնել խոհանոցային ձևավորման պարկի մեջ ու երկարությամբ դնել տապակի վրա, կամ գդալով կլորիկներ անել, կամ ինչպես կուզեք))
Առաջարկում եմ ջեռոցի տապակի մեջ կարագ քսել, պահել ծորակի տակ, տապակը թող թացանա, հետո ջուրը թափել, ինչքան ջուր մնաց, մնաց, մի անհանգստացեքթ, նորմալ է: Հետո սա կգոլորշիանա թխվելուց ու նրբություն կտա ձեր էկլերներին: Փորձել եմ, 5++++ եմ ստացել))
Էկլերները դնում եք նախապես լաավ տաքացված ջեռոցն ու անմիջապես կրակն անջատում, էդպես թողնում եք մնա մի 10-12 րոպե, հետո արդեն միացնում եք 200, ու թողնում ,որ ուղղակի վերջնական կարմրեն:
անջատված ժամանակ էկլերները հասցնում են լավ չորանալ, դրա համար էլ վերջում ոչ մի դեպքում չեն իջնում, թխվելուց անմիջապես հետո հանում եք ջեռոցից, ոչ դուռն եք կիսաբաց թողնում, ոչ ջերմաստիճանը կամաց-կամաց փոփոխում, էս տարբերակով նման բաների կարիք չի լինում
եթե տարբերակներ եք փորձել չի ստացվել, սա ապահով միջոց է... ձեզ հաջողություն..
Շնորհակալություն ուշադրության ու երկար-բարակ գրածս կարդալու համար))))
Կրեմ՚
400 գ կաթը եռացնել, կրակից առանց վերցնելու մեջը միանգամից լցնել 3 դեղնուց՝ 200 գ բաժակով շաքարավազի հետ լավ հարած, արագ ու շատ լաավ խառնել, ավելացնել նաև 3 ճ գդալ ալյուր ու էլի խառնելով շարունակել եփել մինչև պնդանա: Կրեմի մեջ բոլոր բաղադրիչները պետք է վալեացնել՝ առանց կրակից վերցնելու:
Սառեցնել, լցնել էկլերների մեջ: Կարող եք առանձին կարագ հարել ու ավելացնել, եթե սիրում եք էս կրեմը կարագով:
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6