Тесто тает во рту, а аромат свежей выпечки так и манит попробовать ещё одну штучку. Превосходный вариант для семейного чаепития: собирайте близких за столом и подавайте булочки с горячими напитками.
275 г муки
90 г сахара
1 яйцо
100 г «Щедрого лета» со сливочным вкусом
150 мл молока
1 ст.л. мёда
7 г сухих дрожжей
½ ч.л. соли
корица по вкусу
1.В тёплое молоко всыпьте дрожжи, 20 г сахара и 2 ст.л. муки. Перемешайте и оставьте на 15 минут при комнатной температуре.
2.В получившуюся опару добавьте муку, соль и яйцо. Замесите тесто.
3.Добавьте 50 г мягкого «Щедрого лета» со сливочным вкусом и ещё раз хорошо замесите тесто. Оставьте его в тёплом месте на 1,5 часа.
4.Готовое тесто раскатайте в тонкий прямоугольный пласт, смажьте 20 г растопленного «Щедрого лета» со сливочным вкусом, посыпьте 40 г сахара и корицей.
5.Скрутите тесто в плотный рулет, разрежьте на несколько одинаковых булочек.
6.Выложите булочки в большую форму для выпечки, застеленную пергаментом, и оставьте в тёплом месте под полотенцем на 1 час.
7.В небольшой кастрюльке смешайте 30 г «Щедрого лета» со сливочным вкусом, оставшийся сахар и мёд. Доведите до кипения и проварите 1 минуту, постоянно помешивая.
8.Залейте булочки медовой глазурью и выпекайте в разогретой до 180-200 градусов духовке 25 минут. Оставьте их в форме на 20 минут, а затем разделите на порции.
Приятного чаепития!
Bekamu ko'st kabi havodor va yumshoq-bu asal glazurida bulochka haqida. Xamir og'izda eriydi va yangi pishirilgan mahsulotlarning xushbo'yligi boshqasini yeb ko'rishga undaydi. Oilaviy choy ziyofati uchun ajoyib variant: yaqinlaringizni stol atrofida to'plang va issiq ichimliklar bilan bulochkalarni xizmat qiling.
275 g un
90 g shakar
1 tuxum
Qaymoqli ta'mga ega 100 g «Shedroe leto»
150 ml sut
1 osh qoshiq asal
7 g quruq xamirturush
½ osh qoshiq tuz
darchin ta'mga
1.Xamirturush, 20 g shakar va 2 osh qoshiq unni sutga quying. Aralashtiring va xona haroratida 15 daqiqaga qoldiring.
2.Olingan xamirga un, tuz va tuxum qo'shing. Xamirni tayyorlang.
3. Qaymoqli ta'mga ega 50 g yumshoq «Shedroe leto» qo'shing va xamirni yana yaxshilab uring. Uni 1,5 soat davomida iliq joyda qoldiring.
4.Tayyor xamirni ingichka to'rtburchaklar qatlamga aylantiring, qaymoqli ta'mga ega 20 g eritilgan «Shedroe leto»ni yog'lang, 40 g shakar va doljin seping.
5.Xamirni qattiq ruletga aylantiring, bir nechta bir xil bulochkaga bo'ling.
6.Bulochkalarni pergament bilan qoplangan katta pishiriladigan idishga soling va sochiq ostidagi iliq joyda 1 soatga qoldiring.
7.Kichkina yirtqichlardan 30 g «Shedroe leto» ni qaymoqli ta'm, qolgan shakar va asal bilan aralashtiring. Qaynatishga keltiring va doimo aralashtirib, 1 daqiqa qaynatib oling.
8.Asal glazurini bulochkalarga soling va oldindan qizdirilgan pechda 180-200 daraja 25 daqiqa davomida pishiring. Ularni qolipda 20 daqiqaga qoldiring va keyin qismlarga bo'ling.
Yoqimli choy partiyasi!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы посмотреть больше фото, видео и найти новых друзей.
Нет комментариев