Вы знаете, какие рецепты мне нравятся больше всего? Те, в которых мое участие минимально, а результат превосходит все смелые ожидания. И почему-то я уверена, что не одна так считаю.
Как правило, подобные блюда готовятся в духовке или мультиварке. Когда нет необходимости часто заглядывать в кастрюлю, помешивать, пробовать. И сегодня я предлагаю приготовить потрясающе красивое и до смешного простое блюдо – куриные ножки в сметане. Ингредиенты найдутся практически в каждом холодильнике.
Маған қандай рецептілер ұнайтынын білесіз бе? Жұмысы аз, нәтижесі ойлағаннан да керемет болып шығатын тамақ түрлері. Және мен жалғыз емес секілдімін, солай ма?
Әдетте ондай тамақтар пеште немесе мультиваркада дайындалады. Табаның қақпағын қайта-қайта ашып, тексерудің қажеті жоқ болғандықтан, бұл әдіс әсіресе ыңғайлы. Бүгін мен сіздерге түрі де дәмі де керемет, әрі өте қарапайым тамақ – қаймақта піскен тауық аяқтарын дайындауды ұсынамын. Бастысы – қажетті заттардың барлығы мұздатқыштан табылады.
Ингредиенты:
Куриные ножки – 6 шт. (Рекомендую использовать охлажденное мясо фирмы «Курочка Ряба». Оно не замораживается, а значит не теряет полезных качеств и микроэлементов.)
Сметана – 300 мл
Горчица – 2 ст. л.
Специи – 2 ч. л.
Соль – по вкусу
Тауық аяқтары – 6 дана («Курочка Рябаның» салқындатылған тауық етін пайдаланған дұрыс. Мұздатпағандықтан, пайдалы қасиеттері жоғалмаған етті таңдаңыз)
Қаймақ - 300 мл
Қыша - 2 ас қасық
Дәмдеуіштер - 2 шай қасық
Тұз – талғамыңызға қарай
Шаг 1.
В сметану добавляем специи, соль и горчицу. Я специально не уточняю, какие именно специи выбрать, ведь у каждой хозяйки свой «арсенал». )) Мне очень нравятся карри, куркума и хмели-сунели, и именно их я использовала в этом блюде. Сметану желательно выбрать пожирнее или, если есть такая возможность, используйте домашнюю. Она пропитает курицу и сделает блюдо насыщеннее.
1 қадам.
Қаймаққа дәмдеуіштер, тұз бен қыша қосамыз. Қандай дәмдеуіштер нақтылап жатқан жоқпын, себебі әр әйелдің өз құпиясы болады емес пе? Мен мысалы карри, куркума, хмели-сунелиды жақсы көремін, бұл тамаққа да соларды қостым. Қаймақтың майлылығы жоғарысын таңдаңыз, мүмкіндік болса, үйдікін алсаңыз да болады. Тауыққа сіңіп, оны жұмсартады.
Шаг 2.
Куриные ножки ополаскиваем в проточной воде и обсушиваем бумажным полотенцем. Убирать кожицу или нет – дело вкуса. Но хочу отметить, что запеченная курица намного вкуснее именно с ней.
2 қадам.
Тауық аяқтарын суда шайып, қағаз орамалмен сүртеміз. Терісін аласыз ба, жоқ па – өзіңізге байланысты. Бірақ пеште піскен тауық терісімен дәмдірек секілді.
Шаг 3.
В глубокой посуде маринуем куриные ножки в сметанном соусе. Они должны полежать около 30 минут. Можно и дольше, если время позволяет.
3 қадам.
Шұңғыл ыдысқа тауық аяқтарын салып, қаймақты қосамыз. Солай 30 минуттай бұқтырылып жатуы тиіс. Уақытыңыз болса, ұзақтау уақытқа қалдыруға да болады.
Шаг 4.
Замаринованную курицу выложить в форму и поставить готовиться в духовку на 30 минут при 190 градусах. Золотистые, сочные и вкусные куриные ножки готовы. Приятного аппетита!
4 қадам.
Маринаддаталған тауықты пешке 190 градусқа салып 30 минут пісіреміз. Түрі, дәмі, иісі керемет тауық дайын болды. Ас болсын!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев