Ռուլետ “Տրյուֆել” Բաղադրիչներ Խմորի համար՝ ձու - 4 հատ+1 սպիտակուց ալյուր - 100գր շաքարավազ - 150գր շոկոլադ սև - 55գր հյութ կիտրոնի - 2-3 կաթիլ Կրեմի համար՝ սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 450մլ շոկոլադ սև - 200գր շաքարի փոշի - 2ճ/գդ սուրճ լուծվող - 2թ/գդ Վրան լցնելու համար՝ սուրճ սև - 2թ/գդ շաքարավազ - 2թ/գդ ջուր - 2 բաժակ(սուրճի) կակաո - 100գր Պատրաստման եղանակ Շոկոլադե կրեմի համար կտրատում ենք շոկոլադը: Տաքացնում ենք սերուցքը, ավելացնում ենք շոկոլադը և խառնում մինչև շոկոլադի լուծվելը սերուցքում: Ավելացնում ենք սուրճը, շաքարի փոշին, խառնում ստացված զանգվածը և թողնում որ սառչի: Ապա պատրաստի կրեմը տեղափոխում ենք սառնարան 6 ժամով: Բիսկվիթի համար հալեցնում ենք շոկոլադը: Առանձնացնում ենք ձվի դեղնուցը սպիտակուցից: Առանձին հարում ենք դեղնուցները շաքարավազի կեսի հետ մինչև սպիտակելը և ծավալով ավելանալը: Այնուհետև հարում ենք պիտակուցները, կիտրոնի հյութի և շաքարավազի մնացած կեսի հետ մինչև պնդանալը ու լցնում հարած դեղնուցի վրա: Ստացված զանգվածը լցնում ենք հալեցված շոկոլադի վրա, ավելացնում ենք ալյուրը և զգուշորեն խառնում ներքևից վերև շարժումներով: Պատրաստի խմորային զանգվածը լցնում ենք պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, հավասարեցնում և թխում 15 րոպե 180 աստիճանում: Պատրաստի բիսկվիթը փաթաթում ենք ռուլետի ձևով և թողնում սառչի: Սրճեփի մեջ լցնում ենք սուրճը, շաքարավազը, ջուրը և եփում մինչև սուրճի բարձրանալը: Ապա բացում ենք ռուլետը ու վրան լցնում եփած սուրճը: Հանում ենք սառնարանից պատրաստի կրեմը, մի փոքր հարում և լավ քսում բացած ռուլետի վրա(թողնում ենք մի փոքր կրեմ), ապա կրկին փաթաթում ենք ռուլետի ձևով և տեղափոխում սառնարան 3 ժամով: Պատրաստի ռուլետի վրա քսում ենք մնացած կրեմը(նախապես բացում ենք կրեմը տաք սերուցքով), վրան շաղ տալիս կակաո և մեր ռուլետը պատրաստ է:
Комментарии 2