Տորթ «Թռչնի կաթ»․ պատրաստեք այն այս բաղադրատոմսով, և տորթը կստացվի շատ համեղ, նուրբ և գեղեցիկ
Բաղադրությունը Խմորի համար 4 հատ ձու1,5 բաժակ շաքարավազ100 գ կարագ3 ճ/գ մեղր4 ճ/գ կաթ4 բաժակ ալյուր։ Կրեմ 2 բաժակ կաթ1,5 բաժակ շաքարավազ4 ճ/գ ալյուր250 գ կարագվանիլին։ Գլազուր 3 ճ/գ կակաո3 ճ/գ թթվասերկես բաժակ շաքարավազ30 գ կարագ։ Պատրաստման եղանակները Ձուն, շաքարավազը, մեղրը, կաթը և կարագը միասին լավ խառնել և դնել ջրային գոլորշու վրա։ Անընդհատ խառնել, մինչև որ շաքարավազը հալվի։ Այնուհետև գոլորշու վրայից վերցնել և ավելացնել 4 բաժակ մաղած ալյուրը։ Խմորը հունցել և բաժանել 4 մասի։ Յուրաքանչյուրը գրտնակով բացել և թխել 180°C տաքացված ջեռոցում, տապակի հակառակ կողմով։ Կրեմ - Շաքարավազը, ալյուրը և կաթը միասին խառնել և եփել մարմանդ կրակով մինչև թանձրանալը։ Եփուկը հովացնել և քիչ-քիչ ավելացնել հարած կարագը, վանիլինը։ Կրեմով պատել բոլոր շերտերը, իսկ 4-րդ շերտի վրա գլազուր քսել։ Գլազուր - Թթվասերը, շաքարավազը, կակաոն լավ խառնել, ապա դնել մարմանդ կրակին։ 2 րոպե անընդհատ խառնելուց հետո վերցնել կրակից և վրան ավելացնել կարագը։
Комментарии 13