Բաղադրամասեր 4 բաժակ ցորենի ալյուր, 250 գրամ թթվասեր, 400 գրամ սերուցքային կարագ, 250 գրամ մարգարին, 1 բանկա խտացրած կաթ, 1 բաժակ շաքարավազ, բալ ըստ ցանկության, 6 թեյի գդալ կակաոյի փոշի, բլիթներ ըստ ցանկության, ընկույզ ըստ ցանկության, շոկոլադ ըստ ցանկության, 8 թեյի գդալ կաթ
Պատրաստման եղանակը Ալյուրը շաղ տալ սեղանի վրա։ Խառնել կտրատած մարգարինի հետ։ Մաս - մաս ավելացնել թթվասեր։ Խառնել խմորը և դնել սառնարանում 30 րոպե։ Խմորը բաժանել 15 հավասար մասերի։ Ամեն մի կտորը գրտնակել և ծակել պատարաքաղով, որպեսզի խմորը չուռի ջեռոցում։ Խմորի վրա դասավորել մրգերը և փաթաթել։ Թխել ջեռոցում մինչև ոսկեգույն դառնալը։ Կրեմի համար խառնել խտացրած կաթը և 300 գրամ փափկեցրած սերուցքային կարագը։ Պատրաստի սառած կտորները դասավորել իրար վրա։ Առաջին շերտում 5 հատ մյուսին 4 և ասյպես շառունակ, վերջի շերտում պետք է լինի 1 հատ։ Ամեն մի շերտը լավ պատել կրեմով։ Մնացած կրեմը լցնել վերևի մասում։ Տորթը կարելի է պատել բլիթի փշուրներով, մանրեցված ընկույզով։ Կարելի է նաև պատել նաև 100 գրամ կարագի, 1 բաժակ շաքարավազի, 6 թեյի գդալ կակոի և 8 թեյի գդալ կաթի խառնուրդով։
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6