Բաղադրիչներ`ալյուր — 7-9 բաժակ ալյուր/ավել կամ պակաս/կաթ կամ գոլ ջուր — 3 բաժակշաքարավազ — 1 -1,5 բաժակբուսական յուղ — 3 ճաշի գդալաղ — 2 պտղունցդրոժ — 1 դեսերտի գդալձու — 2 հատչամիչ — 1 բաժակ Պատրաստման եղանակը ՝Մեկ բաժակ կաթի մեջ իրար խառնել մեկ թեյի գդալ պեսոկ, 1 դեսերտի գդալ դրոժ և 1 ճաշի գդալ ալյուր: Երբ մասսան կբարձրանա իրար խառնել մնացած ջուրը, շաքարավազը, ձեթը աղը , հարած ձուն,դրոժի զանգվածը և ալյուրը— Հունցել խմոր— (պետք է ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր):Հունցած խմորը դնել ձեթ քսած թասիկի մեջ և թողնել որ հասունանա խմորը:—1 -2 ժամ հետո ձեռքով սեղմել խմորը, որ ածխաթթու գազը միջից դուրս գա և խմորը հագենա թթվածնով,որի համար կպահանջվի ևս 1 ժամ:—Ձեռքերը ձեթոտել և ձևավորել կլոր բուլկիներ, շարել ջեռոցի լիստի վրա դրված յուղաթղթի վրա իրարից հեռու դրված և թողնել 25-30 րոպե հանգստանա ձևավորված խմորը:—Վրան հարած ձու քսել ,այնուհետև թխել ջեռոցում 180 աստիճանի տակ 20-25 րոպե: մինչև դառնան կարմրավուն, հանելուց հետո վրան շաքարաջուր /սիրոպ/քսել :
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 13