Паска ‒ це ритуальний пасхальний хліб, який випікають напередодні Великодня, зазвичай у Чистий четвер. #корал #торговеобладнання
Стаючи до випікання найважливішої великодньої страви, господиня мала одягнути чистий одяг та перед запаленою свічкою попросити у Бога допомоги у цій відповідальній справі.
Проте, аби спекти справді смачну паску, замало користуватися рецептами, треба ще й дотримуватися традиції випікання цього особливого хліба.
Найважливіше при випіканні паски – настрій, з яким ви готуєте. Він повинен бути чистим та радісним.
У Чистий четвер вранці до опари додавали найкраще борошно й замішували тісто, яке згодом лишали підрости протягом кількох годин.
Аби паска була жовтішою, жовтки, що використовуються для її приготування, залишали постояти на деякий час.
Пекти паску можна було лише у ідеально чистій кухні. Напередодні господиня мусила перемити увесь посуд та вичистити піч.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев