Lekin nima farqi bor?
Muammoni batafsil ko'rib chiqishingizni tavsiya qilamiz.
🦠Probiyotiklar nima?
Bu inson organlarining normal mikroflorasini tiklaydigan, organizmdagi metabolik jarayonlarni yaxshilaydigan, immunitetni oshiradigan, suyak to'qimalarining holatini yaxshilaydigan va yurak-qon tomir kasalliklari xavfini kamaytiradigan mikroorganizmlardir.Eng keng tarqalgan lakto- va bifidobakteriyalar.
🍜Ularni qayerdan topsam bo'ladi?
✅Sut kislotali mahsulotlar - shakarsiz tabiiy yogurt, kefir, yogurt, atsidofil, tan, ayran.
✅Tuzlangan karam, uy qurilishi sabzavotli tuzlangan bodring, kimchi.
✅Kombucha (kombucha).
✅Miso sho'rvа
✅Kvаs
Probiyotiklar gramm yoki millilitrda kamida 107 jonli mikroorganizmni o'z ichiga olgan oziq-ovqatlarni o'z ichiga oladi.
🤍Prebiyotiklar nima?
Bu probiyotiklar uchun oziq-ovqat, oshqozon-ichak traktida so'rilmaydigan va ichakdagi foydali mikrofloraning o'sishini rag'batlantiradigan moddalar. Bularga inulin, laktuloza, galaktooligosakkaridlar kiradi.
🍌Ularni qayerdan topsam bo'ladi?
✅To'liq don, kepakli non va makaron.
✅To'liq donalar - jo'xori uni, grechka, speled, bulg'or, marvarid arpa
✅ Dukkaklilar - no'xat, loviya, yasmiq, no'xat.
✅Qo'ziqorin, sabzavotlar, mevalar, rezavorlar, har xil salatlar va xushbo'y o'tlar.
Ko'rib turganingizdek, farq bor. 😉
Qoriningiz og'rimasligi va immunitetingiz mustahkam bo'lishi uchun sizga prebiyotikalar ham, probiyotikalar ham kerak!
#prebiyotikalar #probiyotiklar #immunitet #ichak #salomatlik #sog'lombo'ling #sovuqmavsum #herbion #herbionnaturals #herbionuzbekistan.
__________________________________
Благодаря рекламе, мы все слышали о пользе прОбиотиков и прЕбиотиков. Но в чем разница?
Предлагаем разобраться в вопросе более детально.
🦠 Что такое прОбиотики?
Это микроорганизмы, восстанавливающие нормальную микрофлору органов человека, улучшают обменные процессы в организме, повышают иммунитет, улучшают состояние костной ткани и снижают риск сердечно-сосудистых заболеваний.
Самые распространенные — лакто- и бифидобактерии.
🍜 Где их найти?
✅Молочнокислые продукты - натуральный йогурт без сахара, кефир, простокваша, ацидофилин, тан, айран
✅Квашеная капуста, домашние овощные соления, кимчи
✅Комбуча (чайный гриб)
✅Мисо-суп
✅Квас
К пробиотикам относят продукты, которые содержат не менее 107 живых микроорганизмов на грамм или миллилитр.
🤍Что такое прЕбиотики?
Это пища для пробиотиков, вещества, которые не всасываются в желудочно-кишечном тракте и стимулируют рост полезной микрофлоры в кишечнике. К ним относят инулин, лактулозу, галактоолигосахариды.
🍌Где их найти?
✅Цельнозерновые продукты, хлеб и макароны из муки грубого помола
✅Цельные крупы - овсянка, гречка, полба, булгур, перловка
✅Бобовые - горох, фасоль, чечевица, нут
✅Грибы, овощи, фрукты, ягоды, всевозможные салаты и душистые травы.
Как видите, разница есть. 😉
Чтобы животик не болел, а иммунитет был крепким, нужны и пребиотики и пробиотики!
.
.
#пребиотики #пробиотики #иммунитет #кишечник #здоровье #будьтездоровы #сезонпростуд #herbion #herbionnaturals #herbionuzbekistan
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев