Мало кто из нас не любит сгущенное молоко. А знаете ли вы, что его история начинается в XIX веке? Первый шаг сделал французский кондитер Николя Аппер. Именно он обнаружил, что после кипячения молоко дольше хранится.
Позже, уже в США, Гейл Борден придумал аппарат для изготовления сгущенки. Он же открыл первый завод, производящий ее.
🇺🇿🇺🇿🇺🇿🇺🇿🇺🇿🇺🇿🇺🇿🇺🇿
Quyultirilgan sutga deyarli II asr!
Ko‘pchiligimiz quyiltirilgan sutni sevib iste’mol qilamiz. Uning tarixi XIX asrdan boshlanishini bilasizmi? Ilk qadamni fransuz qandolatpazi Nikolya Apper boshlab bergan. Aynan u sut qaynaganidan so‘ng uzoq vaqt saqlanishini aniqlagan.
Keyinroq AQShda Geyl Borden quyultirilgan sut qiladigan moslama o‘ylab topadi. Aynan ushbu shaxs ularni ishlab chiqaradigan zavod ochgan.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев