/.տարբերակներ../.....
Դդումը մաքրել, կտրատել խորանարդիկների կամ ցանկացած տեսքի ձևավոր դանակով, 2-3 սմ հաստությամբ , դնել կրաջրի մեջ և թողնել 3 ժամ: Կրաջրից հանել, լավ լվանալ սառը ջրով, հետո դդումը գցել եռացող ջրի մեջ, 5 րոպե եփել, ջուրը թափել, թողնել` սառի:
Ինչպես պատրաստել օշարակը
1 կիլոգրամ դդմին 1 կիլոգրամ շաքարավազը և 400 գրամ ջուրը լցնել դդումի կտորների վրա և թողնել վեց ժամ: Ապա եփել 30-35 րոպե, վերցնել կրակից և թողնել, որ մուրաբան սառչի: Երկու անգամ կրկնել այդ նույնը, որից հետո եփել այնքան մինչև մուրաբան պատրաստ լինի: Եփելու վերջում շատ հաճելի համ տալու համար մուրաբայի մեջ գցել մեկ ծրարիկ վանիլ և մեկ թեյի գդալ կիտրոնի աղ, որ չշաքարակալի:
Մուրաբան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
--------ԴԴՄԻ ՄՈՒՐԱԲԱ
Դդումը կտրատել, կեղևը մաքրել, սերմերը հեռացնել։ Ձևավոր դանակով, 2-3 սմ հաստությամբ կտրատել, լցնել կրաջրի մեջ, թողնել 20-30 րոպե։
Կրաջրից հանել, սառը ջրով լավ լվանալ, լցնել քամիչի մեջ։ Եռացող ջրի մեջ 5 րոպե եփել, ջուրը թափել ու դդումը սառեցնել։ Դդումը լցնել եռացրած շաքարաջրի մեջ, թողնել 6 ժամ։ Շաքարաջրի հետ 30-35 րոպե եփել, կրակից վերցնել ու 2 ժամ պահել զով տեղ։ Դրանից հետո 30-35 րոպե նորից եփել ու նորից 2 ժամ զով տեղ պահել։ Նորից եփել, մինչև պատրաստ լինելը։
1 կգ մաքրած դդում, 1 կգ շաքար, 400 գ ջուր, 1 տուփ վանիլին։
https://lolonews.ru/archives/90476
https://lolonews.ru/archives/75643
https://lolonews.ru/archives/75046
https://lolonews.ru/archives/75028
https://lolonews.ru/archives/71580
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 64