На цьому ми вже зрозуміли, що португальці люблять їсти свинину. Але в Португалії немає нічого поганого в тому, щоб їсти мідії зі свининою! Блюдо Алентежу подається з картоплею фрі або картоплею.
інгредієнти для
4
порції
1 кг свинини, дуже ніжної, нарізати кубиками по 4 см
1 цибулина (цибуля), нарізана кубиками
200 мл вина білого
4 зубчики часнику, подрібнені
3 пучки петрушки, подрібнити
1 ч.л томатної пасти
1 чайна ложка порошку паприки, солодкої
100 г свинячого сала
2 столові ложки оливкової олії
1 кг мідій (молюсків)
1 гвоздика(и)
1 лавровий лист
сіль і перець
підготовка
Час роботи близько 30 хвилин
Час відпочинку близько 5 годин
Загальний час близько 5 годин 30 хвилин
Зробіть маринад з білого вина, часнику, паприки, солі, перцю, лаврового листа та гвоздики та дайте м’ясу відпочити 5 годин.
Злити та залишити маринад.
М'ясо інтенсивно обсмажити на смальці. Процідженим маринадом залийте м'ясо. Накрийте кришкою і тушкуйте на сильному вогні, поки соус не зменшиться вдвічі, а м’ясо стане м’яким.
Тим часом приготуйте другий соус, використовуючи томатну пасту, оливкову олію, петрушку, сіль і перець, і тушкуйте на сильному вогні 8 хвилин.
Ретельно вимийте молюски, видаливши всі молюски, які вже розкрилися. Додайте мідії до томатного соусу і дайте їм варитися на сильному вогні, поки мідії не розкриються, що відбувається дуже швидко. Зніміть сковороду з вогню та викиньте всі закриті мідії.
Готові мідії додати до м'яса і все перемішати. Тушкуйте ще дві-три хвилини і відразу подавайте.
Цієї кількості вистачить на 4-6 осіб. До цього зазвичай подають грубо нарізану або кубиками картоплю фрі.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев