Sann kaffeälskare har svårt. Det tar mycket tid att förbereda en doftande drink hemma i Turkiet och pengar att köpa färdiga i specialiserade institutioner. Omedelbart pulver, även kaffe är svårt att namnge, så vi kommer inte ens att nämna det.
Det är så bra att de kom med en mirakelteknik som förvandlar korn till en uppfriskande elixir på några minuter. Och allt detta med minimalt mänskligt engagemang. Namnet på denna uppfinning är en kaffemaskin.
Du måste spendera mycket på en sådan enhet, så innan du köper den bör du ta reda på i detalj hur du väljer en kaffemaskin för ditt hem så att du inte ångrar det senare.
Vad är en kaffebryggare?
Kaffemaskin är ett nytt ord i hemgjord kaffe. Dessa enheter var utformade för cafeer och restauranger, men på grund av bekvämligheten och god kvalitet på slutprodukten fanns det de som ville köpa en sådan enhet hemma.
Tillverkare svarade på konsumentens önskan och började producera hushålls Kaffemaskiner: de är mindre i storlek och billigare än industriella. Till salu kallas de automatiska Kaffemaskiner.
Så vad är hemligheten hos sådana enheter? Allt är extremt enkelt: de gör kaffe av högsta kvalitet och samtidigt krävs ingen speciell kunskap eller speciella ansträngningar från en person. Det räcker bara att hälla vatten och fylla upp kornen. Och sedan väljer vi önskad dryck på kontrollpanelen och utrustningen gör allt själv.
Men det här är om du inte vill förstå receptet och du är nöjd med resultatet. Om så önskas kan du experimentera: ändra temperatur, styrka, volym färdigt kaffe, minska eller öka mängden mjölk. Dessutom levererar enheterna en minimal mängd krångel, eftersom de också rengörs oberoende.
Det är omöjligt att inte nämna den mellanliggande länken i framstegskedjan för "Turk – kaffemaskinen" – kaffebryggare. De har varierande grad av automatisering, men kräver fortfarande mer engagemang i bryggning. Huvudskillnaden mellan kaffebryggare och kaffemaskiner är frånvaron av en inbyggd kaffekvarn. Det måste köpas separat eller köpa redan slipat, inte kornkaffe.
De mest "nära" kaffemaskinerna är horn-och kapselmakare. Den första brygger en drink från malet kaffe, praktiskt taget utan att behöva delta. Med en kapsel är allt ännu enklare-speciella kapslar med krossade korn laddas in i enheten, och det kommer snabbt att förbereda doftande kaffe.
Ingen teknik kommer att rädda dig om kaffe är tillverkat av råvaror av låg kvalitet. Valet av kaffe för en kaffemaskin bör behandlas med speciell ånger. Det beror på kornet vilken typ av dryck du får i slutet.
Urvalskriterium.
Så du har bestämt exakt vad du behöver exakt en kaffebryggare. Nu måste du ta reda på hur de skiljer sig från varandra och vilka egenskaper en bra enhet ska ha.
Kvarnsten.
Kvarnstenar är utformade för slipning av kaffebönor och finns i två typer:
- Stål
De är hållbara, de är inte rädda för främmande föremål, till exempel Småsten. Men de blir väldigt heta och kan ge en "bränd" smak. Även om tillverkare försöker lösa detta problem och sätta en elektrisk enhet på sina enheter.
Och för att vara ärlig kan bara sanna gourmer "fånga" skuggan, och de flesta känner inte skillnaden. En signifikant nackdel är den höga ljudnivån under drift.
- Keramik
De bränner inte kornen, bevarar deras smak och arom så mycket som möjligt, de arbetar mycket tystare än sina motsvarigheter. Men de är ganska bräckliga: om något fast främmande föremål kommer över, kommer kvarnstenarna sannolikt att delas och du måste skicka bilen för reparation.
Varmvattenberedare.
En termoblock eller en panna kan fungera som en vattenvärmare i en kaffemaskin, men vilken av dessa är bättre? För huset är det definitivt bättre att ta en termoblock och nu ska vi ta reda på varför.
- Panna
Det är en behållare belägen inuti huset, där det finns varmt vatten. Så snart du har förberett en del kaffe och vätskenivån har blivit mindre, fyller maskinen omedelbart den till fullo. Och värmer upp hela volymen igen.
Det här är inte den bästa lösningen, eftersom på grund av konstant uppvärmning, smaken av vatten förstörs, visas skalan snabbare, vilket innebär att det finns behov av rengöring. Ett sådant värmesystem är lämpligt för industriellt bruk, där hög prestanda hos anordningen behövs.
- Termiskt block
För bryggning används nyplockat vatten och endast den del som behövs för tillfället. Resten av vattnet dräneras i en separat tank och lagras där.
Drycken blir smakligare och energikostnaderna är lägre. Ja, och värmer kokande vatten för en dos av termoblocket snabbare. I den tidigare versionen måste du vänta tills hela volymen värms upp, först därefter börjar maskinen förbereda nästa kopp.
Kraft och prestanda.
Ju mer kraft desto snabbare kommer enheten att göra kaffe. Samtidigt, med en ökning av strömindikatorn, minskar dryckets styrka. Detta beror på att brygghastigheten under bearbetning i högeffektmaskiner är mycket hög och vattnet helt enkelt inte har tid att absorbera all smak och arom av spannmålen.
Bestäm vilket som är viktigare: hastighet eller smak. I allmänhet finns det enheter med en effekt från 800 till 2500 watt. Medelvärdena anses vara optimala för huset– 1 000 – 1 500 tis.
Det är värt att uppmärksamma prestanda om du har en stor familj kaffedrickare eller om du köper en kontorsapparat. För en vanlig familj, där flera människor dricker kaffe ett par gånger om dagen, räcker det med en minsta kapacitet på upp till 30 koppar.
Rengöringssystemet för bryggmekanismen.
Bryggmekanismen är hjärtat i alla kaffemaskiner. Det är i det att magin att överföra egenskaperna hos kaffebönor äger rum. Det finns en avtagbar och fast bryggmekanism.
- Flyttbar
Strukturen måste avlägsnas periodiskt och sköljas manuellt under kranen, torkas och sättas på plats. Men svårigheten uppstår med att rengöra rören i hydraulsystemet-det är omöjligt att ta bort dem. Det finns en kaffebeläggning inuti, som ackumuleras över tiden och ger drycken en obehaglig smak. Dessutom är det bara ohygieniskt på grund av de multiplicerande bakterierna.
Ett specialverktyg i form av tabletter är utformat för att lösa problemet, vilket gör att du effektivt kan tvätta slangarnas inre ytor.
I den här versionen Fungerar det inte att ta bort delen för bryggning. Men kanske är det bäst – det bestämmer föroreningsnivån och Rengör maskinens inre delar. Efter ett visst antal bryggda koppar kaffe ger enheten en signal, säger de, " det är dags att tvätta upp."Användaren behöver bara ladda ner surfplattan och aktivera rengöringsfunktionen, och teknikern kommer att göra allt på egen hand. Mycket bekvämt, men det kommer att kosta mer.
Förekomsten av en cappuccino maskin.
Detta alternativ kommer säkert att behövas av dem som älskar sådana sorter som cappuccino och latte. Om enheten inte är utrustad med en cappuccino maskin, kommer den att kunna göra endast mjölkfria sorter av kaffe.
Cappuccino-tillverkaren skapar samma luftiga mjölkskum som många älskar. Det händer:
- Automatisk
Du måste hälla mjölk i en speciell behållare eller fördjupa röret i en burk vätska (beroende på design). Den skickliga tekniken kommer att göra allt annat av sig själv. I vissa avancerade modeller är det även möjligt att välja skumets luftighet och dess höjd. Närvaron av en automatisk cappuccino-maskin ökar kostnaden avsevärt.
- Manuell
Ånga tillförs från röret under tryck. Det är nödvändigt att ersätta en skål mjölk under denna stråle och fånga gränsen mellan skum och vätska med cirkulära rörelser. I detta fall ska behållaren flyttas upp och ner. För att underlätta arbetet finns det enheter med ett panarello-munstycke. Men i alla fall måste du anpassa dig.
Funktionalitet.
Låt oss nu ta reda på hur Kaffemaskiner skiljer sig från varandra i funktioner.
1. Graden av slipning-varierar från 3 till 12.
2. Temperatur-vätskan kan skållas, varm eller bara varm efter eget val.
3. Dryckets styrka-du kontrollerar hur mättad produkten ska vara.
4. Volymen av delen-det blir en liten kopp av den starkaste espresso eller en stor mugg av delikat latte, beror på inställningarna.
5. Två koppar-vissa modeller kan förbereda 2 portioner samtidigt.
6. Förvärmning av koppar-enligt reglerna hälls kaffe i uppvärmda rätter, så enhetens pall förvärmer den.
7. Filter - om vanligt kranvatten hälls, behöver det helt enkelt förrenas för att få en kvalitetsprodukt.
8. Avkalkning-blir automatiskt av med kalk, vilket avsevärt förlänger enhetens livslängd.
9. Den andra pannan för att påskynda processen med att piska mjölk är för mycket upptagna människor som inte har tid att vänta på att enheten växlar från varmt vatten till ånga och tillbaka.
10. Internt minne – om alla i din familj gillar olika kaffe, för att inte konfigurera om enheten varje gång, sparar du alla nödvändiga parametrar för var och en av kaffeälskarna i den en gång. Då är det enkelt att aktivera önskat läge – Välj bara ditt namn från listan.
Betyg av tillverkare och var man kan köpa dem
Bland tillverkarna av kaffemaskiner finns flera stora företag som upptar ledande positioner och håller fast sina platser på marknaden. Betyget på 10 tillverkare i alfabetisk ordning kommer att se ut så här:
Bork.
Bosch.
DeLonghi.
JURA.
Kambrook.
Krups.
Melitta.
Filip.
Saeco.
Siemens.
Alla dessa företag garanterar högkvalitativa produkter och erbjuder ett komplett utbud av garantitjänster för sina varor. Dessutom, i händelse av en uppdelning av några av delarna, är det mycket lättare att hitta en liknande för en välkänd märkesenhet än för en "namnlös" kollega. Detta ger dem ledande positioner i alla toppar av de bästa kaffemaskinerna.
Naturligtvis är det vettigt att köpa utrustning endast i stora butiker. Så du skyddar dig mot förfalskning och i händelse av uppdelning eller äktenskap kommer du att bytas ut eller repareras utan extra krångel. De mest populära säljarna i nätverket är butikerna: https://t.co/bCXwgHSRYG?m=1
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев