Предыдущая публикация
Օքսֆորդի համալսարանի «The Oxford Companion to Food» տեղեկատու գրքում նշվում է, որ տոլման (տոլմա, կաղամբի ռուլետներ) առաջացել է որպես հայկական ուտեստ, այնուհետև անցել է թուրքական խոհանոց։ Տոլման Օսմանյան կայսրության պալատական խոհանոցի ուտեստ էր։ Թվում է, թե օսմանյան ծագումը լիովին պարզ չէ, քանի որ լցոնված բանջարեղենը հայտնաբերվել է հույների և արաբների մոտ տեղական անուններով: Ըստ պատմաբան և խոհարարական գրքերի հեղինակ Ուիլյամ Պոխլեբկինի, ճաշատեսակն ինքնին սկզբնապես առաջացել է հայկական խոհանոցում.(Շարունակելի ...)
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев