Порция - 10
Даярдоо убактысы – 2 саат
Керектелүүчү азыктар:
Кой эти – 1 килограмм
Нокот – 1 стакан
Пияз – 3 баш
Болгар калемпири – 2 даана
Сарымсак – 1 баш
Помидор – 3 даана
Өсүмдүк майы – 100 грамм
Картошка – 5 даана
Сабиз – 2 даана
Укроп же ашкөк – 1 тутам
Татымына жараша туз, мурч
Даярдоо ыкмасы:
1. Нокотту 7-8 саат жылуу сууга чылап коёбуз.
2. Пияз, сабиз, сарымсакты тазалап, жууп алабыз. Андан соң пиязды жарым тегерек, ал эми сабизди 0,5 сантиметр калыңдыкта тегерек кылып туурайбыз.
3. Казанга куюлган май ысыган кезде пиязды салып 6 мүнөт, андан соң чакан кесимдерге бөлүнгөн этти салып дагы 15 мүнөт кууруйбуз. Мындан соң татымына жараша туз, мурч салынып, 3 литрдей суу куюлат.
4. Эми казанга нокотту салып, жай отто нокот бышканча кайнатабыз.
5. Нокот бышкан соң казанга сабизди, сарымсакты, чоң-чоң тууралган картошка, помидор жана болгар калемпирин салып бышырабыз. Шорпобуз даяр! Аны чоң чыныга куюп, үстүнө майда тууралган укроп же ашкөктөн себелеп, дасторконго берсеңиз болот.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1