ЁНГОКЛИ ЁНГОКЧА
Масалликлар:
125 г хона хароратидаги сарег еки маргарин
250г куюк сметана
пичок учида сода, ванилин
2.5- 3 ст ун
Начинкасига:
1ст майдалангавн енгок
0.7 ст шакар
1 дона кичик тухум
Сарегни 1.5 ст ун билан блендрга солиб
крошкага айлантириб оламиз
Сунг тогорачага солиб сметана сода ванилин соламиз
колган унни солиб юмшоккина, кулга епишмайдиган хамир корамиз
сунг хамирни 3га булиб холодильникка 2 соатга куямиз
Унгача начинкамизни тайёрлаб оламиз, майдаланган ёнгокка шакар ва тухумни солиб
яхшилаб аралаштирамиз
Сунг хамиримизга бироз ун сепиб, юпка еямиз
Ейилган хамирни 2-3 энликда узунасига кесиб чикиб, бир бошига 1 чой кошикдан начинкамизни солиб чикамиз
ва расмда курсатилганидек учбурчак шаклда тугамиз.
Тугилган печеньеларимизни листга териб пастрок оловда 35-40 минут давомида пишириб оламиз.
Илик холида шакар кукунини сепамиз...
Мархамат, ёкимли иштаха!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3