Тісто: маргарин-200гр.,жовток-4шт.,сметана-4 ст.лож., оцет-1 ст.лож.,борошно-600грам.
Начинка(поділитина 3 коржі):вишні консервовані-0.5л, горіхи-200гр.,мак-200гр.,білок-6шт.,цукор-6 ст.лож.
Заварний крем:жовток-3шт.,цукор-1скл.,молоко-0.5літра, борошно-3ст.лож.,масло-300гр.,коньяк-1ст.лож.(Я робила на 1 л молока)
Маргарин посікти ножем з борошном(я терла на терку,макаючи маргарин в муку), додати жовтки, сметану,оцет.Замісити м'яке тісто. Розділити його на 6 рівних частин і покласти в холодильник на 2-3 години.Білки збити з цукром і дрібкою лимонної кислоти у стійку піну. Горіхи подрібнити. Вишні відцідити від рідини.
Кожну частину тіста розкачати в круг. Викласти один круг в форму,зверху викласти вишні, посипати горіхами, викласти збиті білки,посипати маком(в рецепті вказаний сухий. Я перемолола і запарила гарячим молоком) і накрити іншим шаром тіста, який наколоти виделкою.Випікати коржі 25 хв. при 160гр.
Для крему: жовтки розтерти з цукром, додати борошно, трохи молока,перемішати. Молоко, що залишилося,закип'ятити, влити в нього яєчну масу і варити приблизно 5 хв. — до загустіння. Охолодити.Масло збити, поступово додаючи заварний крем і коньяк.
Коржі, верх і боки торта змастити кремом.
P/S Рецепт підгледіла у Светлана Иванова
Дякую їй за рецепт
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев