ინგრედიენტები:
კვერცხი 6
შაქარი 180 გ
მდუღარე წყალი 4 ს.კ
ხსნადი ყავა 1 ს.კ
კაკაო 30 გ
ფქვილი 150 გ
სოდა 1 ჩ.კ
ვანილი
ზეთი 60 მლ
კრემი
მოხარშული შესქელებული რძე 1 ქილა
დარბილებული კარაქი 250 გ
დაჭრილი ნიგოზი 1ჭიქა
ტაბულა
ფქვილი, კაკაო და სოდა ერთად გაცერით. 2 კოვზ მდუღარე წყალში გახსენით ყავა. ოთახის ტემპერატურის კვერცხები და შაქარი თქვიფეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებთ მოცულობაში 2-3-ჯერ გაზრდილ, ფაფუკ, ჰაეროვან, მუსის მაგვარ ნარევს. თქვეფის პროცესში დაამატეთ 2 კოვზი მდუღარე წყალი, ყავა, შემდეგ წვრილ ზოლად ჩაასხით ზეთი. თქვეფა არ შეწყვიტოთ. 2 ეტაპად დაამტეთ ფქვილი, ტან მიქსერის გარეშე შეურიეთ ფრთხილი მოძრაობებით ზემოდან ქვემოთ.
22-26 სმ დიამეტრის ფორმას ძირში ჩააფინეთ ქაღალდი და გადაიტანეთ ცომი. ცხვება 180 გრადუსზე 35-40 წუთი.
გაცივების შემდეგ ბისკვიტი გაჭერით 3-4 ფენად და წაუსვით კრემი.
კრემისთვის ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, შემდეგ ნაწილ-ნაწილ შეათქვიფეთ შესქელბული რძე.
კრემი წაუსვით 3 ფენას. კრემის წასმის შემდეგ მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი. ბოლო ფენას ზემოდან გამდნარი შოკოლადი მოასხით
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6
Торт «Шоколад на кипятке»
Состав:мука 2 стакана
...Ещёсахар 2 стакана
яйцо 2 шт.
соды 1,5 ч. ложки
разрыхлитель 1,5 ч. ложки
какао 6 ст. ложек с горкой
молоко 1 стакан
ванильный сахар 1 пакетик
растительное масло 1/2, 1/3 стакана
кипяток 1 стаканкрем:сметана 500 — 700 гр.
сахар пол стаканавишня 400 гр.Приготовление:Всё смешать. В самом конце добавить 1 стакан кипятка /прямо с плиты/. Размешать и тут же вылить в форму. Тесто станет ОЧЕНЬ жидким – не надо пугаться, так и должно быть. Форму хорошо смазать.
Выпекать в мультиварке 60 минут. В духовке, примерно, минут 40 будет достаточно при 180 градусах.Крем:Сметану перемешать с сахаром. Вишню разморозить, сок слить и сварить сироп (сахар тоже по вкусу, около полстакана).Сборка:Порезать бисквит на коржи (лучше испечь вечером и оставить просто на столе, а резать на следующий день т.к. слишком мягкий). Если форма 26 см спокойно получится 3 коржа, резать — пропитывать каждый слой сиропом, мазать сметанным кремом (для кре
Торт «Шоколад на кипятке»
Состав:мука 2 стакана
сахар 2 стакана
яйцо 2 шт.
соды 1,5 ч. ложки
разрыхлитель 1,5 ч. ложки
какао 6 ст. ложек с горкой
молоко 1 стакан
ванильный сахар 1 пакетик
растительное масло 1/2, 1/3 стакана
кипяток 1 стаканкрем:сметана 500 — 700 гр.
сахар пол стаканавишня 400 гр.Приготовление:Всё смешать. В самом конце добавить 1 стакан кипятка /прямо с плиты/. Размешать и тут же вылить в форму. Тесто станет ОЧЕНЬ жидким – не надо пугаться, так и должно быть. Форму хорошо смазать.
Выпекать в мультиварке 60 минут. В духовке, примерно, минут 40 будет достаточно при 180 градусах.Крем:Сметану перемешать с сахаром. Вишню разморозить, сок слить и сварить сироп (сахар тоже по вкусу, около полстакана).Сборка:Порезать бисквит на коржи (лучше испечь вечером и оставить просто на столе, а резать на следующий день т.к. слишком мягкий). Если форма 26 см спокойно получится 3 коржа, резать — пропитывать каждый слой сиропом, мазать сметанным кремом (для крема сметана нужна сразу из холодильника), прокладывать вишней, кроме верхнего коржа, его просто сиропом и кремом и в холодильник на ночь.