🌱
Даже опытные огородники сталкиваются с проблемами при выращивании рассады. Давайте разберёмся, как определить, чего не хватает растениям!
🔹 Рассада вытягивается – причина в недостатке света, высокой температуре или избытке влаги. Держите температуру днём 12-16°С, ночью 10-14°С, досвечивайте и поливайте умеренно.
🔹 Бледные листья говорят о нехватке азота и света. Досвечивайте 14-16 часов и подкармливайте удобрением с азотом.
🔹 Фиолетовые пятна – сигнал о холодной почве или дефиците фосфора. Добавьте гуминовые кислоты в удобрение.
🔹 Пожелтение нижних листьев указывает на нехватку калия. Восполните её зольным раствором.
🔹 Белые пятна – признак дефицита марганца, а гибель верхушечных почек – нехватки бора.
⚡ Используйте качественный грунт и комплексные удобрения, чтобы избежать проблем!
Друзья, а вы сталкивались с такими симптомами? Делитесь в комментариях! 👇🌿
#Гарденмарт #Гарденмарт_статьи
______________________
Көшеттерге не жетіспейді? 🌱
Тіпті тәжірибелі бағбандар көшеттерді өсіру кезінде қиындықтарға тап болады. Өсімдіктерге не жетіспейтінін қалай анықтау керектігін анықтайық!
🔹 Көшеттер созылып жатыр - себебі жарықтың болмауы, жоғары температура немесе ылғалдың артық болуы. Температураны күндіз 12-16°С, түнде 10-14°С ұстаңыз, қосымша жарық пен суды қалыпты түрде қамтамасыз етіңіз.
🔹 Бозғылт жапырақтар азот пен жарықтың жетіспеушілігін көрсетеді. 14-16 сағат бойы қосымша жарық беріп, құрамында азот бар тыңайтқышпен қоректендіріңіз.
🔹 Күлгін дақтар топырақтың салқындағанының немесе фосфордың жетіспеуінің белгісі. Тыңайтқышқа гумин қышқылдарын қосыңыз.
🔹 Төменгі жапырақтардың сарғаюы калийдің жетіспейтінін көрсетеді. Оны күл ерітіндісімен толтырыңыз.
🔹 Ақ дақтар марганец тапшылығының белгісі, ал үстіңгі бүршіктердің өлуі бор жетіспейтіндігінің белгісі.
⚡ Мәселелерді болдырмау үшін жоғары сапалы топырақ пен күрделі тыңайтқыштарды пайдаланыңыз!
Достар, осындай белгілерді кездестірдіңіз бе? Пікірлерде бөлісіңіз! 👇🌿
#Гарденмарт #Гарденмарт_мақалалары
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев