Інгредієнти: 1 ст. манної крупи, 1,5 ст. кисляку або кефіру, 1,5 ст. цукру, 1 ст. борошна, 0,5 пачки маргарину або вершкового масла, 3 яйця, 1 ч.л. соди, 0,5 ч.л. солі, 4 ст.л. какао.
Для сирних кульок: 200 г сиру, 1 яйце, 8 ст.л. кокосової стружки, 3 ст.л. цукру, 2 ст.л. борошна.
Спочатку змішаємо кисляк з сіллю і манкою. Поки робимо наступні дії, манка в кисляку набубнявіє.
Приготуємо суміш для сирних кульок, змішавши всі інгредієнти (сир, яйце, кокосову стружку, цукор і борошно).
З отриманої маси зліпити кульки, трохи крупніше волоського горіха і відправимо їх у морозилку. Взагалі за початковим рецептом їм там потрібно пробути не менше півгодини, але в мене лежали хвилин п'ятнадцять, поки я готувала і фотографувала інше.
Продовжуємо робити тісто. Збиваємо яйця з цукром.
Змішуємо масу з кислого з манкою і яєчну суміш, туди ж додаємо соду, погашену оцтом, і розтоплений і остиглий до кімнатної температури маргарин.
Просіваємо в рідку суміш борошно упереміш з какао. Якщо какао додається окремо, його буває важко перемішати, так як воно легке і починає порошити, а в суміші з борошном це виходить значно простіше.
Змащуємо мультиварку або форму для випічки маслом, виливаємо тісто, в тісто занурюємо сирні кульки. У мене чаша мультиварки по внутрішньому діаметру - 21 см. Тесту разом з кульками виходить багато, це слід врахувати, якщо випікати в духовці, форма повинна бути високою і просторою, найкраще підійде роз'ємна для випічки коржів до тортів.
Враховуючи кількість тіста і те, що мультиварка нагрівається поступово, я поставила досить тривалий час - 1 година 30 хвилин. У духовці на випічку при температурі 180 градусів піде часу від 50 хвилин до години, зрозуміло, що доведеться контролювати готовність.
В мультиварці ніякого контролю не треба, вона сама подасть сигнал. Вкладаємо корзинку для варіння на пару і перевертаємо чашу. Ось такий пишний і красивий виходить маннік в мультиварці. Абсолютно рівно пропечений, ніде не підгорів і з дуже красивою рівною формою.
Якщо потрібна зарум'яненим корочка з іншого боку, потрібно знову укласти перевернутий пиріг в чашу і на мультіповаре потримати 10 хвилин при температурі 120 градусів.
Маннік виходить приголомшливо смачним, дуже шоколадний з ароматними сирно-кокосовими шматочками всередині.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев