სიროფისთვის
1/5 ჯიქა შაქარი
1ჭ ქყალი
მეოთხედი ჩ/კ ილი დაფქვილი
ცოტაოდენი შაფრონი (ფერისთვის)
ვარდის ესენცია (არსებბის შემთხვევაში)
1ს/კ ლიმნის წვენი
--------------------------------------------------------------
ნახევარი ჭიქა -რძის ფხვნილი
2 ს/კ ფქვილი
2ს/კ ბურღული
მეოთხედი ჩ/კ სოდა
1ს/კ კარაქი ან მარგარინი
1ს/კ ლიმნის წვენი
რძე დაახლოვებით ერთ ჭიქამდე რამდენიც დასჭირდება
ზეთი შესაწვავად
გულაბ ჯამუნის უამრავი განსხვავებული რეცეპტი არსებობს მარა ეს ყველაზე იოლი მოსამზადებელია და მარტივი ...
პირველად მოვამზადოთ სიროფი შაქარი და წყალი წამოვადუღოთ ადუღებამდე რომ მივა დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ დაახლოვებით 10 წუთი დავამატოთ ილი ,შაფრონი , ვარდის ესენცია და ლიმნის წვენი ....
მოვამზადოთ გულაბ ჯამუნი .. რძის ფხვნილი, ბურგული ,ფქვილი ,სოდა ლიმნის წვენი და კარაქი მოვათავსოდ ღრმა ჯამში ერთად და ავურიოთ კარგად .... ნელ-ნელა დავამატოთ ცოტაოდენი რძე ისე რომ ცომი არ გასქელდეს არ უნდა შეიკრას (ვიდეოში ნახავთ როგორი სისქის უნდა იყოს მასა ) ... გავაცჰეროთ 10 წუთით თავდახურულ ჭურჭელში.....
10 წუთის შემდეგ მიგებული მასა დავყოთ პატარა ბურთულებად და ხელით ნაზად დავამრგვალოთ (ამ დოზებით გამოდის დაახლოვებით 10 სასუალო ზომის გულაბ ჯამუნი)
ღრმა ტაფაზე დავასხათ ზეთი იმ დონეზე რომ გულაბ ჯამუნი დაიფაროს როდესაც ჩავაწყობთ.. ზეტი არ უნდა იყოს ძალიან ცხელი უნდა იყოს დაბალ ცეცხლზე რადგან შიგნიდან მასა უმი არ დარჩეს და მარო გარედან არ დაიბრაწოს... ჩავალაგოთ ბურტულები და სევწვათ ნელ ცეცხლზე .. ამოღებისთანავე ჩავალაგოთ მომზადებულ სიროფში და გავაჩეროთ .
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев