Камыр үчүн:
Ун – 200 грамм
Жумуртка – 2 даана
Туз – татымына жараша
Туурамжы үчүн:
Брокколи – 200 грамм
Шпинат – 200 грамм (1 боо)
Туз – татымына жараша
Соусу үчүн:
Эритилген каймак май сыры – 50 грамм
Майлуулугу 30 пайыз болгон сүт(сливки) – 100 грамм
Пармезан сыры – 30 грамм
Даярдоо ыкмасы:
1. Идишке унду, жумуртка жана тузду салып камыр жууруйбуз.
2. Брокколини кайнап жаткан сууга 1-2 мүнөткө салып чыгарып алабыз. Ошол эле сууга шпинатты 20 секундга малып, чыгаруу керек. Майдалап туурап, татымына жараша туз кошуп аралаштырабыз.
3. Камырды 2 миллиметр калыңдыкта жайып, сиз каалагандай формада (квадрат, тегерек, үч бурчтук) кадимки чүчпаранын көлөмүндөй кылып кесип даярдайбыз.
4. Аларга туурамжыны салып камырды үстүнөн жаап, четин жабыштырасыз.
5. Казанга сууну кайнатып, ага татымына жараша туз кошобуз. Даяр болгон равиолилерди кайнап жаткан сууга салып, аралаштырабыз. Равиоли суунун бетине калкып чыгып кайнай баштаганда аларды сүзүп чыгарып алабыз.
6. Көмөч казанды отко коюп, ага майлуулугу жогору болгон сүттү жана эритилген сырды салып, кайнаганда үстүнө равиолини салып, 3-4 мүнөт кайнатасыз. Тынбай аралаштырып туруу зарыл. Камыр казандын түбүнө тартып кетпеши үчүн бир аз суу кошсоңуз да болот.
7. Даяр болгон равиолини чуңкур табакка чыгарып, сүргүчтөн өткөрүлгөн пармезан сырын үстүнө себелеп же кошумча чакан идишке салып табактын четине коюп койсоңуз болот.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев