Керектелүүчү азыктар:
Уйдун тили – 1 даана
Сабиз – 1 даана
Көк пияз – 1 тутам
Пияз – 1 баш
Баклажан – 1 даана
Сарымсак – 3 тишче
Соя соусу – 3 аш кашык
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Болгар калемпири – 1 даана
Татымына жараша туз
Даярдоо ыкмасы:
1. Жашылчалардын баарын жууп-тазалап алабыз, баклажанды ичке, узун-узун кылып туурап, туздан себелеп тыныктырып коёбуз.
2. Сууга бир аз туз кошуп, уйдун тилин кайнатып бышырып алабыз.
3. Пиязды жарым шакекче, сабиз, болгар калемпири жана уйдун тилин ичке, узун-узун кылып туурайбыз.
4. Эми кызып турган майга алгач сабизди 3 мүнөттөй кууруйбуз. Артынан пиязды, баклажанды салып дагы 3 мүнөттөй кууруйбуз. Эми болгар калемпирин, уйдун тилин, көк пиязды жана майда тууралган сарымсакты салып 1-2 жолу аралаштырып, отту өчүрүп, казандын капкагын жаап демдеп коёбуз. 5 мүнөттөн кийин казанга соя соусун куюп жакшылап аралаштырабыз. Салатыбыз даяр!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев