Керектелүүчү азыктар:
Ашкабак (тазаланган) – 500 грамм
Манна акшагы – 100 грамм
Сүт – 100 грамм
Жумуртка – 2 даана
Уй этинен фарш – 400 грамм
Пияз – 2 даана
Кумшекер – 1 аш кашык
Өсүмдүк майы – 200-300 грамм
Нандын күкүмү – 100 грамм
Туз – татымына жараша
Даярдоо ыкмасы:
Ашкабакты ичке тиштүү сүргүчтөн өткөрүп, туз кошобуз. Көмөч казанды жай отко коюп, ага 2 аш кашык май куюп, ашкабакты салып бышырабыз.
Үстүнө кумшекер, сүт куябыз. Манна акшагын чуурутуп салып, текши боткого айлангыча аралаштырабыз.
Ботко кайнагандан 5 мүнөттөн кийин оттон алып, сууганча коюп коюу керек.
Пиязды майда туурап, фарш кошуп, өзүнчө көмөч казанга кууруп алабыз.
Сууган боткого жумуртка кошуп жакшылап аралаштырабыз.
Боткодон котлеттин формасын жасап, ортосуна фарш салабыз.
Котлетти тоголоктоп, нандын күкүмүнө оонатып, эки тарабы тең кызаргыча майга кууруп алабыз.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев