Ingrediente:
125 gr de untură de porc rece;
4 gălbenuşuri;
1 praf de sare;
1 lingură esenţă de vanilie;
100 ml iaurt(smîntînă mai acră);
280 gr făină;
200 gr zahăr pudră vanilat;
făină pentru presărat masa de lucru;
vişine,dulceaţă pentru umplutură.
Descriere:
Nişte prăjiturele delicioase care se topesc în gură...
foto corn1
Se pun într-un vas untura,praful de sare,gălbenuşurile şi iaurtul.Se adaugă esenţa de vanilie.Se amestecă bine,dar fără a exagera- untura nu trebuie să se topească.
foto corn2
Se adaugă faina.Se amestecă repejor pînă se obţine un aluat ce se desprinde de mîini.Aveţi grijă să nu exageraţi.
foto foto corn3
Se face o bilă,se înveleşte î
Песочное печенье.
Ингредиенты:
4 стакана муки
1 пачку маргарина для выпечки. Можно 200 г масла, но наши мамы масло экономили и пекли на маргарине
200 г сахара
200 г майонеза
2 яйца
щепотка соли
Приготовление:
1.Маргарин трем на терке или режем кусочками и перетираем руками с 3 стаканами муки до однородной массы.
2.Добавляем сахар, яйца, майонез и соль и замешиваем тесто. Муку подсыпаем.
3.Тесто получается эластичным и мягким. Накроем его и поставим в холодильник. Холодное тесто будет лучше прокручиваться на мясорубке.
4.Приготовим противни. Застелем их пергаментом и смажем маслом. Пришлось доставать старую ручную мясорубку. Выбираем насадку и крутим печенье любой длины и конфигурации. Выкл
Напишите, что Вы ищете, и мы постараемся это найти!
Левая колонка
О группе
Mii de recete culinare de pe masa Moldoveneasca! Circa mii de retete vechi si moderne multe de imagini minunate. Circa 500 de retete rare, pentru prima data publicate pe Web. Bucate nationale moderne ale restaurantelor de inalta categorie