100 ак май , 100 гр су , 2 йомырка сарысын гына , бер чэй кашыгын тигез генэ итеп
разрыхлитель салып камыр басабыз , камыр кулга ябышып тормасын хэм шул ук вакытта тыгыз итмэгез , йомшак , кулга рэхэт кенэ булсын . Ярты сэгатькэ салкынга куеп торабыз. Жэймэгезне калын жэймэгез , кызган майга салып пешерэбез . Майга салгач кайсы берсе таралса сироп бн ябыштырып куегыз . Баш - башларын чеметеп беркетеп салсагызда була майга .
Сироп очен 300 гр суга 300 гр шикэр комы , бер аш кашыгын лимон согы салып 15 мин акрын утта кайнатырга хэм сироп кайнар килеш батырып алырга .
Авт. Рамзиля Хазиева
******************
100гр.слив.масла, 100гр.вады, 2яичных желтка, 1ч.л.разрыхлитель, замесить тесто, пока тесто не перестанет липнуть к рукам, не тугое. Убрать на пол часа в холодильник. Тесто тонко раскатать, сделать формы как на видео. Можно защипнуть по краям. Если некоторые из них при жарке развалятся, то можно скрепить сиропом.
Для сиропа: на 300гр.воды, 300гр.сахара, 1ст.л.лимонного сока поставить на медленный огонь на 15 мин. Готовый хворост обмакнуть в горячем сиропе.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2