Choy haqida batafsil
4.3 (6)
Doimo muhokamaga va insonlar qiziqishiga sabab bo‘lib kelayotgan choy va uning xususiyatlarini bugungi kunimizning mavzusi sifatida tanlasak hech kim qarshi bo‘lmaydi deb o‘ylaymiz!
Ko‘k choy tibbiy jihatdan foydalari juda ko‘p. Unga odatiy ichimlik sifatida emas, shifobaxsh damlama sifatida qarash o‘rinli. Agar, shunday bo‘lmaganida, xitoylik hamda yaponyalik yoshlar “Choy tayyorlash va damlash” maxsus kurslariga yillab qatnamagan bo’lishardi.
Xo‘p, foydali tomonlari qanday deysizmi? Unda sabr bilan o‘qing!
Qon bosimi ko‘tarilganda uni normallashtiradi;
Stress paydo bo‘lishi xavfini kamaytiradi;
Charchoqni chiqaradi ( Biokimyoviy tarafini yozib boshingizni o
• Rayhon gullari va sedana donalaridan tayyorlangan damlamani tana harorati ko`tarilganida iste`mol qiling. Bunday damlamadan shamollashning oldini oluvchi vosita sifatida ham foydalanish mumkin.
• Sutga maydalab solingan rayhon barglari tug`ruqdan keyingi holsizlikni engishga ko`maklashadi.
• So`gal chiqqan joyga maydalangan rayhon barglarini qo`ysangiz, tezda shifo topasiz.
• Bosh og`rig`ini qoldirish uchun rayhondan tayyorlangan bo`tqani chakka va ensa sohasiga qo`yish tavsiya etiladi.
• Angina xastaligida 4 choy qoshiq maydalangan rayhonni 250 ml. suvda qaynatib, sovigach kuniga 2-3 mahal tomoqni chayish tavsiya etiladi.
• Tarkibidagi evginol moddasi tufayli bu ko`kat yallig`
Масло чайного дерева имеет широкий спектр действия, оно является сильнейшим антисептиком, поскольку обладает противовирусными, антибактериальными и противогрибковыми свойствами.
По этой причине его часто используют как натуральное средство для профилактики инфекций, заживления небольших ран, волдырей и ожогов.
При лечении акне
Используй масло 5%-й концентрации. Смешай 5 частей масла и 95 частей воды. Втирай раствор в кожу лица утром и вечером.
Как антисептик
Масло чайного дерева эффективно заживляет мелкие раны, воспаления, мелкие порезы, герпесные высыпания. Для такого лечения не нужно делать специальный раствор. Просто вотри несколько капель масла в больное место. Для этой процедуры следу
Oshqozon kasalliklari davosi
Anjirning yangi uzilgan va yaxshi pishgan mevasi ichni yumshatadi, me’da va ichaklardagi to‘siqlar, begona moddalar (shlaklar)ni tozalaydi, ovqat hazmini yaxshilaydi.
Shotut mevasining quritilganini kashnich suviga ivitib, ermon suvi bilan qo‘shib iste’mol qilinsa, me’daga boshqa a’zolardan zararli moddalarning oqib tushishiga yo‘q qo‘ymaydi. O‘rikning suvda qaynatilganini yoki turshakni suvda ivitib ichilsa, me’da haroratini pasaytirib, kekirish va jig‘ildon qaynashini daf etadi.
Na’matak mevasining qurug‘idan 4-6 donasini bir istakon qaynoq suvga solib qo‘yib, suvini har kuni uch mahaldan taomdan so‘ng ichsangiz, oshqozon kasalliklarida davo bo‘ladi.
Shirin ol
ОШҚОЗОН, 12 БАРМОҚЛИ ИЧАК, ИНГИЧКА ВА ЙЎҒОН
ИЧАК КАСАЛЛИКЛАРИНИ ДАВОЛАШ
Ошқозон, 12 бармоқли ичак, ингичка ва йўғон ичакларнинг касалланишига Сардор касаллиги деб айтилади. Замонавий тиббиётда панкратит деб номланади. Бунда ҳазм йўлларининг ҳамма тармоқлари касалланиб, ўсма ва қанд (саратон) касалликлари ҳам бўлиши эҳтимолдан холи эмас. Шунинг учун панкратит аниқланаётганда қанд касаллигини аниқлашга ҳам қон топширилади. Халқ табобатида икки хил усул билан даволанилади. Биринчи усул гурли дори-дармонлар билан бўлса, иккинчи усул дорисиз даволаш бўлиб, биз мақоламизда айнан иккинчи-дорисиз усулни изоҳлаймиз.
Бунда сардор касали билан оғриган одам фақат очиқ ҳавода юриб (ҳавода азот, кислород