Інгредієнти для "Скумбрія гарячого копчення":
Скумбрія (заморожена) — 8 шт
Сіль
Масло рослинне (для змащування) — 2 ст. л.
Рецепт "Скумбрія гарячого копчення":
Скумбрію необхідно правильно розморозити: не у воді, не під водою, не в кімнатній температурі. Складіть заморожену рибу на піднос або велике блюдо і додайте в холодильнику до повного розморожування. Зазвичай ставлю на ніч з четверга на п'ятницю). Це не тому, що є якісь "забубоны" щодо днів тижня. Просто копчу кілька "заходів" відразу, і мені це зручно робити у вихідний, в суботу...
Після повної розморожування рибу необхідно випатрати (голови не відрізати), ретельно промити. Врахуйте - все, що було всередині треба вимити... і залишки нутрощів, і чорні плівки...
Засолим. Ні коли не зважував, скільки точно йде солі - просто розповім, як роблю. Двома пальцями лівої руки розкриваю черевце риби, а правою рукою всипаю туди дві -три великих щіпки солі. Трохи втираю її в м'ясо. Зверху, на шкуру, так само сиплю дрібку і злегка "натираю" пальцями.
Викладаємо засолену рибу на піднос і відправляємо в холодильник на 10...12...14 годин - як вийде. Патрання і засолення проводжу зазвичай в п'ятницю вранці, перед тим, як "шкурнуть" на роботу...
Після закінчення часу рибу промиваємо від солі під прохолодною водою. Не під теплою! Зрозуміло, що в прохолодній воді "возюкаться" не дуже приємно - але, потерпіть...
Перев'язуємо так, як показано на фото. Вивішуємо на просушку в прохолодне приміщення годин на 10...12 (у мене це ніч з п'ятниці на суботу). У залежності від часу року - у мене це чи горище, або гараж, або просто у дворі, накривши марлею...
Підсушену рибу викладаємо на решітки коптильні, злегка змастивши олією.
В мою коптильню влазить 8 скумбрій середнього розміру (по 4 на кожну ґрати)...
Скумбрія гарячого копчення інгредієнти Ставимо коптильню на великий вогонь. На даному фото зафіксовано початок процесу, а насправді потрібен так само не "вогонь", а "жар", причому менше, ніж, приміром, для шашлику...
Коли з ось цього "пыптика", який розташований на кришці з'явився димок - засікаємо час. Весь процес копчення займає близько 40 хвилин.
Копчу в такому режимі: 5 хвилин на вогні, 5 хвилин - коптильню з вогню зрушую, 5 - на вогні, 5 - зрушую. Відкриваю коптильню і перевертаю рибу. Знову: 5 - на вогні, 5 - зрушую... ну і т. д...
Після закінчення копчення рибу акуратно витягаємо і вивішуємо в прохолодному приміщенні (або на вулиці) для провітрювання. Або на ніч, або на 12...14 годин... як зручніше. Дана процедура потрібна тому, що відразу після копчення риба має Дуууже концентрований і запах, присмак диму. Не знаю, хто як, - але не я, не моє сімейство таке їсти не буде.
Після "провітрювання" рибу загортаємо в папір (ПАПІР а не в поліетиленові пакети) і відправляємо на охолодження, на добу в холодильник...
В результаті такого ось приготування виходить скумбрія майже "холодного копчення", як Ви можете бачити на фото.
Нарізаємо охолоджену скумбрію і подаємо...
А під пивасик як йде - Уууу! Пісня!!!
Підписуйтесь до нашої групи,у нас буде ще багато смачних страв...
====НАША ГРУПА:
https://ok.ru/kulinarnret =====
Оригінал рецепту :
http://www.povarenok.ru/recipes/show/139583/
Нет комментариев