Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
ձու - 3 հատ
խտացրած կաթ - 400 մլ
թթվասեր - 150 գր + 30գր
ալյուր - 200 գր
փխրեցուցիչ - 5 գր
կակաո - 30 գր
Կրեմի համար՝
թթվասեր - 500գր
շաքարավազ - 200 գր
ընկույզ - 100 գր
Ձևավորման համար՝
շոկոլադ սև - 30 գր(քերած)
Պատրաստման եղանակ
Ձուն, 150գր թթվասերն ու խտացրած կաթը խառնում ենք և լավ հարում։
Այնուհետև ավելացնում ենք մաղած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և շարունակում ենք խառնել մինչև թանձր, բայց ծորացող համասեռ զանգված ստանանք։
Խմորի մի մասը լցնում ենք յուղով պատված ձևամանի մեջ և մոտ 20 րոպեով(կախված շերտերի հաստությունից) տեղափոխում մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։ Մնացած խմորի մեջ ենք ավելացնում կակաոն և 30գր թթվասերը(քանի որ կակաոն խմորն ավելի թանձր կդարձնի)։ Լավ խառնում ենք և նախորդի պես թխում։
Կրեմի համար շաքարավազը թթվասերի հետ հարում ենք այնքան մինչև շաքարավազը լուծվի։ Շաքարավազի փոխարեն կարող ենք շաքարի փոշի օգտագործել(ավելի լավ է լուծվում)։
Ընկույզը խոշոր կտրատում ենք և ավելացնում թթվասերային կրեմի մեջ։
Պատրաստի շերտերը սառեցնում ենք և յուրաքանչյուրը 2 մասի բաժանում։ Սովորաբար հորիզոնական ենք կտրում, բայց եթե շերտերը բարակ են կարող ենք ուղղահայաց կտրել։
Շերտերի վրա կրեմ ենք քսում և իրար վրա դնում։ Կրեմը պետք է շատ լինի, որպեսզի տորթը փափուկ լինի։
Տորթի վրայից և կողքերից կրեմ ենք քսում և ըստ ճաշակի ձևավորում (այս նկարի մեջ շոկոլադե քերուկ է օգտագործված)։ Մի քանի ժամով (ավելի լավ է գիշերը թողնել սառնարանում) տեղափոխում ենք սառնարանը։ Ապա հանում ենք և մատուցում:
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3