ԴԻՏԵՆՔ..... ՀԵՏԱՔՐՔԻՐ Է....👍 👌  https://www.youtube.com/watch?v=3xW5PkVFTnk
ԳԱՐՆԱՆԱՅԻՆ ԱՂՑԱՆ ՍՊԱՆԱԽՈՎ... Անհրաժեշտ մթերքներ... ՍՊԱՆԱԽ- 1 ԿԱՊ ԳԱԶԱՐ-1 ՀԱՏ ՄԱՂԱԴԱՆՈՍ- ԿԵՍ ԿԱՊ ԿԱՆԱՉ ՍՈԽ- ՄԻ ՔԱՆԻ ՃՅՈՒՂ ՍԽՏՈՐԻ ՓՈՇԻ- ԿԵՍ ԹԵՅԻ ԳԴԱԼ ԱՂ-ԸՍՏ ՀԱՄԻ Սև ՊՂՊԵՂ-ԿԵՍ ԹԵՅԻ ԳԴԱԼ ԲՈՒՍԱՅՈՒՂ- 1ՃԱՇԻ ԳԴԱԼ ԿԻՏՐՈՆԻ ՀՅՈՒԹ-1 ՃԱՇԻ ԳԴԱԼ Կտրատել սպանախը, մաղադանոսն ու կանաչ սոխը, քերել գազարը, ավելացնել սխտորի փոշին, աղը, սև պղպեղը,բուսայուղն ու կիտրոնի հյութը.... Լավ խառնել և մատուցել... ՇԱՏ ՀԱՄԵՂ ԷՐ. 👍💁 ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ...
04.04.2021... Շնորհավորում ենք բոլորի Սուրբ Զատիկը,,,,,  Թող ձեր տները ուրախությամբ  լցվեն, հոգիները լույսով , մեր Տերն իրապես կենդանի լինի յուրաքանչյուրիս հոգիներում: Աստված մեր ժողովրդին Փրկիչ և Պահապան: «Քրիստոս հարյավ ի մեռելոց». «Օրհնյալ է Հարությունը Քրիստոսի»:
Շատերին գուցե և անծանոթ այս ուտեստը կոչվում է ԽԱՇԻԼ Խաշիլը Հայաստանի մի շարք մարզերում տարածում ունեցող ուտեստ է: Այն համարվում է էթնիկ հայկական նախաճաշ, որի հիմնական բաղադրիչներն են՝ փոխինձը, կաթը կամ չորաթանը/պսկաթան/, յուղը կամ կարագը, սոխառածը: Որոշ շրջաններում տարածված է նաև «Եփութուխ» անունով: Ձմեռն անհնար է պատկերացնել առանց տաք ուտեստների։ Այս ուտեստը կարող է պատրաստել յուրաքանչյուր տան տիկին։Հագեցնող նախաճաշի հիմնական բաղադրամասը հենց փոխինձն է: Փ
ԲԱՍՏՈՒՐՄԱՅՈՎ  ՁՎԱԾԵՂ.....ՀԱՄՆ ՈՒ ԲՈՒՅՐԸ  ՈՒՂՂԱԿԻ  ԽԵՆԹԱՑՆՈՂ... ԵԹԵ  ՍԻՐՈՂՆԵՐ  ԿԱՆ  ԴՐԵՔ   👍  
ՄԵՐ ԱՄԵՆԱՀԱՄՈՎ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՄԱԾՈՒՆՈՎ ԳԱԹԱՆ... Ես միշտ մնում եմ այն համոզմանը, որ մեր տատիկներից, մայրիկներից մեզ հասած բաղադրատոմսերն ամենահրաշալին են...Ամեն անգամ պատրաստելիս, քաղցր հուշերով պարուրված, փորձում եմ պատրաստել նույն կերպ, ինչպես իրենք էին դա անում...👍✌ Մենք շատ ենք սիրում ... Մածուն- 500 գրամ Կարագ -250 գրամ Ձու-2 հատ Սոդա- 1թեյի գդալ Վանիլին-կես թեյի գդալ Աղ- մի պտղունց.. . Ալյուր այնքան, որ ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր... Թասի մեջ լցնում ենք կարագը և հարում ձվի հետ.....Սոդ
Ինչպես ստանալ փոխինձ տնային պայմաններում ։
ՊԱՏՐԱՍՏՈՒՄ  ԵՆՔ  ԽՈԶԻ  ՄԻՍՆ  ՈՒ  ԿԱՐՏՈՖԻԼԸ  ՋԵՌՈՑՈՒՄ... Հըը՜ըմմմմ սիրու՞մ եք.. .Ջեռուցած..Խոզի միսը՝ կարտոֆիլով .😀💁👌...
Բարև սիրելիներ...😘😘😘 Ձեզ համար շաաատ համով-հոտով ՏՈՐԹԻԿ ԵՄ ԲԵՐԵԼ 4 հատ ձու(դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձին հարել, հետո միացնել իրար ) , 1, 5բաժակ շաքարավազ, 1,5 սուրճի բաժակ կաթ, 3 ճաշի գդալ թթվասեր , 1 թեյի գդալ սոդա: Ամբողջը խառնել իրար, միքսերով հարել: 1,5 բաժակ ալյուր, զգուշորեն խառնել:Ստացվում է ջրիկ խմոր,,,,,,,Խմորը բաժանել երկու մասի և պետք է թխել երկու շերտ: Խմորի զանգվածը լցնել նախօրոք յուղոտած կալկա դրված ֆորմայի մեջ / իմ մոտ երկու նույն ֆոր
Show more
ԳԱԹԱ....-belkoutest- . ..Անհրաժեշտ բաղադրիչներ- 3 ձվի դեղնուց,1,5- 2 բաժակ ջուր, 3-5 ճ. գդալ քացախ, 5 ճ.գ. ձեթ, 0,5 թ. գդալ աղ, ալյուր 5 -6 բաժակ (անհրաժեշտության դեպքում մի փոքր ավելացնել ) 250 գր սառը մարգարին... Պատրաստման եղանակը- սեղանին քերել սառը մարգարինը, վրան լցնել ալյուրը, խառնել մեջտեղի մասւմ փոսիկ բացել մեջը լցնել ջուրը, որի մեջ խառնված են ձվի դեղնուցները, քացախը, ձեթը և աղը.... Հունցել խմոր և բաժանել 4 գնդի և դնել սառնարան 30 րոպե..500 գրամ մարգարինը բաժանել 12 մասի և 3 անգամ քսել 4 գնդերի վրա .. (այսինքն խմորը բացել՝ յուրաքանչյուր շերտին քսել մեկ կտոր մարգարին, ծալել նորից դնել սառնարան.....ամեն անգամ 2-3ժամ մնա սառնարանում )....Հետո բացել խմորը. մեջը լցնել խորիզը, ծալել,կտրատել ինչպես նկարի մեջ է երևում... վրան հարած ձու քսել և թխել ջեռոցում մինչև կարմրելը.. ԽՈՐԻԶ: 1,5բաժակ ալյուր+1,5 բաժակ շաքարավազ+2 լիքը ճաշի գդալ յուղ/ոչ հալված/+վանիլին /Անուշ լինի/👍 Լցնել թասի մեջ տրորել ձեռքերով մինչև դառնա միատար զանգված
ARM L I L
20 Apr 2019
  • 0
Anahit Gaboyan
21 Apr 2019
  • 0
Susanna Muradyan
30 Jun 2019
  • 0
Tamar A
9 Dec 2019
  • 0
Log in or sign up to add a comment