БЕТ ТЕРИСИНДЕ КАРА ТАКТАР КӨӨП БОЛСО Бир жумурканын агын алып, аны чалгыч менен аралаштырып, беттин майлуу жерлерине сүйкөп, ал кургаганча 10 мүнөт күтүңүз. Алгач аны жылуу, андан соң муздак суу менен жууп таштаңыз. Жумуртканын агы бетти тазалап, кара тактан арылтат. Эгер бет териси кургак болсо Дал жогорудагыдай ыкманы колдоносуз, бирок жумуртканын агынын ордуна сарысын пайдаланасыз.
КАРТОШКАНЫН ЖАРДАМЫ МЕНЕН РОЗА ГҮЛҮН ОТУРГУЗУУ Орточо көлөмдөгү картошканы алып, анын өнгөн жерлерин тазалап алабыз. Картошкага роза гүлүнүн бутагын сайып жерге отургузабыз да, үстүнө банканы жаап коёбуз. Картошка роза бутагын нымдуу кармап жана азыктандырып турат. Ошондой эле зыяндуу заттардан коргоп, бат тамыр алышына жардам берет. Бутакка күнүнө 2-3 жолу суу чачып туруу зарыл. БАНАНДЫН КАБЫГЫ ЖАЛТЫРАТУУЧУ КАСИЕТКЕ ЭЭ Бананды жегенден кийин анын кабыгын ыргытып жибербей, ашканадагы кашык
АйЫмДаРгА пАйДаЛуУ кЕнЕш
added September 19 2019 at 14:41
Күрүч маскасы он жылга жашартат Көптөгөн кылымдардан бери япон айымдары күрүчтү тамак-аш катары гана эмес, келбетине кам көрүп жашаруу максатында дагы колдонуп келишет. Эзелтен келген япон айымдарынын сулуулугунун сыры мына ушунда. Күрүч беттеги бырышты кетирип, күндүн ачуу тийген нурларынан сактайт. Ошондой эле күрүчтүн курамында Е витамини бар болгондуктан, кандын курамындагы холестеринди азайтып, жүрөктүн иштешин жакшыртат. Беттеги бырыштан, тактан арылуу үчүн күрүчтөн жасалуучу маска
Акыркы убактарда кыздардын бардыгы эле узун кирпиктүү болууну каалашат. Кирпик үчүн, дегеле сулуулук үчүн аял заты ар түрдүү ыкмаларды колдонуп, бир топ эле чыгым болушат. Бирок үй шартында кирпикти өстүрүп, көп деле чыгым болбошту көпчүлүк биле бербесе керек. Анда төмөндө үй шартында кирпикти өстүрүүнүн жолдорун сунуштайбыз. Кирпик бул дагы жандык. Аны дагы багып өстүрүш керек. Эгер кирпикти өстүрөм десеңиз биринчи кезекте туура тамактануу шарт. Ал үчүн жашылчаларга, мөмө –жемиштерге жана вит
Иммунитетти бекемдөөчү үч суусундук Күнү бою сергек жүрүшүбүз үчүн, жана оорубай саламата болуш үчүн бул суусундуктун пайдасы өтө мол. Ошондуктан эртең менен кофе эмес, ушул суусундукту ичип жүрүңүз. 1. Лимон + жалбыз Жалбыз табигый антибактериалдык өсүмдүк болсо, лимон күч-кубат берип, иммундук системаны бекемдейт. Суусундукту даярдоо үчүн жалбыз жалбырактарынын үстүнө кайнаган сууну куюп, карым лимон ширесин кошуңуз. 2. Лимон + анар Анар – күнүмдүк турмушта колдонуш керек болгон витаминд
АЛОЭ ООРУЛАРДЫН ДАБАСЫ БОЛУУ МЕНЕН БИРГЕ БЕТ ТЕРИҢИЗ ҮЧҮН ДА МЫКТЫ ӨСҮМДҮК Үйдө өстүрүлгөн гүлдөрдүн эң эле пайдалуусу алоэ гүлү.  Аны кандай учурда жана эмнеге пайдалануу керек экендигин баарыбыз эле биле бербесек керек. Алое гүлү канчалаган оорулардын дабасы болуу менен бирге сиздин бет териңиз үчүн да мыкты өсүмдүк боло алат. Анда төмөнгө назар салыңыз. Ширесин кантип алуу керек? Алоэнин ширесин алуу үчүн жалбырактарын тилип, тилинген жерин ылдый каратып, астына идиш коюп кою керек. Шир
Орозодо эмнелерди жеп, эмнелерден баш тартуу керек? Эң ыйык айлардын бири-бул Рамазан айы болуп саналат. Чындыгында мен муну бардык адамдарга арналган шыпаа катары кабыл алам. Анткени, Орозо кармоо менен биз организмибизди физикалык жана руханий жактан бекемдеген болобуз. Өзгөчө сиз Орозо кармоо менен бирге орнанизмиңизди тазалаган болосуз. Мисалга, эртең мененки оозду жапканда ашказанды кыйнап, көп тамактанып алган болбойт. Ооз ачаарда болсо, күнү бою ачка жүрүп, тамакты бат-баттан жегендин
Мен суйгон салат😍 Сабиз 4шт Капуста корейские 1шт Бадыран 0,5кг Туз Мурч Чеснок Кок чоп. Сабиз менен капустаны соломка кылып туурап,туз себелеп жакшы аралаштырып 15мунотко койуп койобуз.(суусу чыгат) Бадыран,чеснок,кара мурч кориандр Жана чим чим кошуп аралаштырып татымына жараша туз себелеп койобуз.
Show more
Каакым гүлүнүн ден-соолукка пайдасы Каакым – жаздын алгачкы гүлдөгөн гүлдөрүнүн бири. Ал мекенибиздин ар бир булуң-бурчунда өсөт. Биз бүгүн сиздерге каакымдын ден-соолукка пайдасы тууралуу кеп кылмакчыбыз. Диабет болгон кезде Каакымдын майдалап тууралган тамырын 1 стаканга салып, чай сыяктуу кайнатып ичиңиз. күнүнө ушундай 3-4 жолу ичип турсаңыз, диабетти алдын аласыз. Онкологиялык ооруларда Каакымдын 100 г жаш жалбырагын тузду сууга малып, ага 50 г майдалап тууралган пияз менен 25 г петрушка кошуп, өсүмдүк майы менен аралаштырып ичиңиз. ошондо сиз түрдүү онкологиялык оорудан аман каласыз. Алсырап калган кезде да пайдасы мол. Бөйрөктүн оруксунуусу Каакымдын тамырын майдалап алып, күнүнө 2 жолудан тамак ичердин алдында жарым саат мурун жеп туруңуз. Жүрөк ооруларына Каакымдын тамырын кугатып, жеп артынан суу ичип алыңыз. Ушуну күнүнө 2-3 жолу кайталап турсаңыз, жүрөк ооруларынан кутуласыз. Арыктагыңыз келсе 2 аш кашык же 1 аш кашык каакым жалбырагын сууга салып кайнатып, 6-8 саат аралыгында термосто сактаңыз. Кийин аз-аздан жутуп туруңуз. Териңизди агартуу үчүн Каакым гүлүн 0,5 л сууга жарым саат кайнатып, бетиңизди эртең менен жана кечинде сүртүп туруңуз. Азыркы күндө өсүмдүктөн чыккан сүттөн турдүү майлар жасалат. Алар сөөл, сыздоок, сепкил, ала, жылан чакканда жардам берет.
Кумуру Эргешовна
14 May 2019
  • 0
АЙТОЛГОН Иматалиевна
21 May 2019
БАКТЫЛУУ БОЛГУН коптун катарында
  • 0
жаннат юсупова
  • 0
АЙСАРА МАККАМБАЕВА
2 Jun 2019
Саламатсызбы каакымдын сутунон жасалган майды алага суйкош керекпи
  • 0
Log in or sign up to add a comment