added January 23 2016 at 13:54
Biftec la grătar Ingrediente: • 700 g de file de carne de vită, • 1 lingură de ulei vegetal, • 2 linguri de vin sec de masă, • 4 linguri de mujdei, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi de pelicule fileul de vită, tăiaţi (din partea mai groasă), transversal pe fibre, ţinînd cuţitul sub unghi drept, cîte o bucată la o porţie, bateţi un pic (pînă la grosimea de 1,5-2 cm) dîndu-le o formă rotundă. Ungeți carnea cu ulei vegetal şi stropiţi-o
added January 23 2016 at 13:53
Carne de oaie la grătar Ingrediente: • 1 kg de carne de oaie, • 2 linguri de ulei vegetal, • 2-3 linguri de vin sec alb, • 4-5 linguri de mujdei, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) tăiată transversal cîte o bucată la porţie, se pune într-un vas separat, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin, cu ulei vegetal şi se lasă să se marineze circa 4-5 ore. Înainte de se prăji rotiţi carnea în f
added January 23 2016 at 13:52
Costiţă la grătar Ingrediente: • 700 g carne de porc (costiţe), • 1-2 linguri de vin, • 1 lingură de ulei vegetal, • 2-3 linguri de mujdei, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un cotlet cu os pentru o porţie. Curăţaţi osul de pelicule şi carne. O parte din os tăiaţi-o. Bateţi cotletul, stropiţi-l cu vin alb sec, cu ulei vegetal şi lăsaţi pentru 20-30 minute. Prăjiţi pe reţeaua de
added January 23 2016 at 13:51
Escalop la grătar Ingrediente: • 700 g piept de porc fără oase, • 1 lingură de ulei vegetal, • ¼ pahar de mujdei, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: Macra de porc prelucrată fără oase se taie transversal pe fibre (cîte 2 bucăți la porţie), se bat uşor, se sărează, se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu slănină afumată şi încinsă. Imediat după frigere de presară cu piper. Înainte de se servi se stropeşte cu mujdei.
added January 10 2016 at 19:24
Ficat de pasăre de casă la grătar Ingrediente: • 400 g de ficat, • 100 g de şuncă sau muşchi afumat, • 1-2 cepe, • ½ pahar de sos „mujdei”, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie felii, se pune în apă fierbîndă sărată pe 1-2 minute, se strecoară, se spală, se usucă. Şunca sau muşchiul afumat se taie cubuleţe de dimensiuni medii, ceapa – inele. Alternînd ficatul de găină, bucăţelele de şuncă, ceapa, pune
added January 10 2016 at 19:23
Ficat la grătar Ingrediente: • 600 g de ficat de porc sau de vită, • sare, • piper negru măcinat, • 3-4 linguri de mujdei. Mod de preparare: Ficatul spălat şi curăţat de porc sau vită se taie bucăţi plate, se bat uşor. Se prăjesc pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu slănină, după ce îl scoateţi de pe grătar săraţi-l şi piperaţi-l.
added January 10 2016 at 19:22
Steak „Basarabia Ingrediente: • 1 kg file de vită, • 200 g de unt, • 500 g shampignons, • 2 pahare de caşcaval dat prin răzătoare, • 2-3 căţei de usturoi, • 1 pahar de mazăre verde conservată, • 4-6 ardei dulci de diferite culori, • 2 roşii tari, • 2 cepe, • 0,5 pahar de ulei vegetal, • 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: Tăiaţi carnea în 4 bucăţi, bateţi pînă la grosimea de 0,5 cm, presăraţi
added January 10 2016 at 19:20
Porumb la grătar Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb semicopt, 3 linguri unt, sare. Mod de preparare: Pe grătar se pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După prăjire se sărează. Ştiuleţii se servesc fierbinţi, cu unt (opţional).
added January 10 2016 at 19:19
File de carne de vită la grătar Ingrediente: • 1 kg file de carne de vită, • 3 linguri de ulei vegetal, • 2 linguri de vin sec, • ½ mănunchi de verdeaţă, • 1/3 praz, sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: La prepararea acestui fel de mîncare se foloseşte file din carne de vită sau viţel (marginea groasa cu diametrul de macră mare). Carnea se curăţă de pelicule şi se taie cam de 6-7 cm, fără să se bată, cu un cuţit subţire sau cu o andrea se fac cîteva împunsătu
added January 10 2016 at 19:18
File de porc la grătar Ingrediente: • 2-4 buc. de muşchi de porc, • 2-3 linguri de ulei vegetal, • 4 linguri de vin de masă, • 4-5 căţei de usturoi, • 100 g de slănină afumată, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: În carnea spălată, curăţată de tendoane şi pelicule se fac incizii de-a lungul fibrelor muşchiului şi puneţi în ele căţei de usturoi. Dacă carnea nu este grasă, puneţi în locurile inciziilor slănină afumată, tăiată ca tăieţeii. Stropiţi muşchi
Show more
35 participants in the group
Ficat de pasăre de casă la grătar Ingrediente: • 400 g de ficat, • 100 g de şuncă sau muşchi afumat, • 1-2 cepe, • ½ pahar de sos „mujdei”, • sare, • piper negru măcinat. Mod de preparare: Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie felii, se pune în apă fierbîndă sărată pe 1-2 minute, se strecoară, se spală, se usucă. Şunca sau muşchiul afumat se taie cubuleţe de dimensiuni medii, ceapa – inele. Alternînd ficatul de găină, bucăţelele de şuncă, ceapa, puneţi-le pe beţişoarele pentru frigărui şi frigeţi-le pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, după ce le scoateţi de pe grătar, presăraţi-le cu piper măcinat. Ficatul gata poate fi servit cu legume de sezon. Mujdeiul se serveşte separat.
Log in or sign up to add a comment