На фото (зліва направо): місцеві
продавчині посадкового матеріалу
Людмила Віталіївна
та Людмила Олександрівна.
Із
наближенням весни, відкривається «дачний» сезон. І тут
починається добре всім знайома гонитва за насінням, адже кожен хоче встигнути
купити краще. Але саме на цьому етапі у нас і виникають труднощі, адже
сортів на ринку досить багато і
визначиться з вибором не так вже й легко.
Практично
у кожного господаря, який займається городами вже не перший рік, є улюблені
сорти, їх він, як правило, садить щороку. Але ж завжди хочеться спробувати щось
нове. А раптом це буде набагато смачніше...
За
порадами ми звернулися до фахівців. Почули наступне.
Перець любить тепло і проростає при температурі 2125
градусів. При садінні розсаду дуже землею не накривають. Робите йому парничок,
трішки прикрили земелькою, полили, накрили плівкою та розмістіть його десь у
теплі. Не на вікно, не під вікно, а на батарею або на котел. І вже через 810
днів ви побачите перші сходи. Якщо ви все ж вирішили
посадити саме сорти солодкого перцю, то це може бути насіння фірми «Наско» та
«Голландія» – професійне насіння. У пакетику
його лише 8 штук, сходить кожна
насінинка. Посадковий матеріал
урожайний. Отримаєте плоди великі, ароматні та смачні. Перчинки виростають
вагою 300350 г. Використовувати овоч можна і в свіжому вигляді, і в
консервуванні – особисто перевірено.
Помідори
проростають швидше. Тепло їм не дуже потрібне. Перші сходи можна спостерігати
вже на шостий день. Радимо сорти помідорів – ранні «Санька», «Ефемер», «Лагідний»,
з Голландії «Президент», «Толстой» та «Тесті» –
це ті, що у парник. Ті, що одразу на город: «Ольга», «Джокер», «Бобкат»,
«Джина» (урожайні, ранні, низенький кущик і дуже рясно помідорчиків), сливка
«Ред Хантер».
Капусту на
розсаду краще висаджувати у парник, а не у кімнаті. Вона дуже полюбляє світло. Для тих, хто ще не
визначився, який сорт обрати – рання «Іюньська», «Козачок», «Димерська»,
«Золотий гектар». Пізня – «Кам’яна голова», «Бірюза», «Перлина», «Ольга».
Огірки як
самозапильні можна висаджувати як у парник,
так і на розсаду у стаканчики, а
потім вже пересаджувати на город. Радимо такі сорти огірочків: у парник гарні
«Арктика», «Маша» (мають тоненьку шкірочку та хрумкі, і на соління і на
консервування вони підходять), «Мірабелл», «Марінда» (дуже гарні), «Аристократ», «Артіст» «Амур», «Кібрія»,
«Фенікс» та ще багато інших.
Редис найкращий
«Голландський». Він не стрілкує та не трухліє у середині. А також сорти
«Дабел» «Ілка», «Сора», «Престо»,
«Чемпіон», «Френчпоп» (дуже гарний, довгенький з білим кінчиком).
Буряк столовий. Хіт сезону «Багряний» – надзвичайно
солодкий і соковитий, серцевина без кілець. Має неперевершені смакові якості,
відносно стійкий до хвороб при тривалому зберіганні. Універсального використання.
Солодка кукурузка: «Спіріт F1», «Оверленд F1», «Джубілі F1», «Голден Кроун F1» та ін.
Будемо
сподіватися, що хтось таки прислухається до порад наших чарівних продавчинь та
спробує для себе один із запропонованих сортів. Гарних вам врожаїв, дорогі наші
читачі!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1